Bild: Puff om vad som är aktuellt.
Bild: oTV Bar
Nyheter
Bild | 23 Jun 2018 - 22:30 Inför dagens match mot Åtvidaberg
Inför dagens match mot Åtvidaberg

Vi spelar i dag den andra hemmamatchen på vårt kära Rimnersvallen inom loppet av bara åtta dagar ...

23 Jun 2018 | Läs mer

Vi spelar i dag den andra hemmamatchen på vårt kära Rimnersvallen inom loppet av bara åtta dagar och här har vi verkligen trivts i årets seriespel. Efter sex matcher är vi obesegrade och det har givit oss 16 värdefulla poäng. Alla vet hur viktigt det är, att göra sin hemmaplan till sin egen borg, där man känner sig trygg och hemmastadd samtidigt som man sänder viktiga signaler till motståndarlagen: här regerar vi.

Den har också varit skådeplatsen för när vi kommit tillbaka efter stora förluster på de tre senaste bortamatcherna.

I vår senaste hemmamatch, Ängelholms FF, vann vi rättvisande efter en match som aldrig nådde de riktigt stora höjderna. Men vi var det bättre laget och att vinna sådana matcher är betydelsefullt och tyder på styrka.

Ängelholm, som jag tror är ett underskattat lag av många, hade t ex bara två omgångar tidigare slagit serieledande Mjällby. Laget vinner eller förlorar i stort sett bara sina matcher och det styrs till största delen av var man spelar. Hemma på den egna idrottsplatsen släpper man inte mycket ifrån sig, medan det borta har varit torftigt med poängskörden.

Dagens gäster, gamla klassiska fd svenska mästarlaget Åtvidabergs FF, har liknande problem. När man inte spelar hemma på Kopparvallen har man haft svårt för att ta poäng, ja så svårt, att man hittills bara spelat till sig en enda poäng på bortamark.

Även på hemmaplan har poängen varit svåråtkomliga, vilket betyder, att östgötarna inför dagens besök parkerar på sista plats i tabellen.

Så sent som 2014 slutade Åtvidaberg på en åttondeplats i Allsvenskan, men året därpå kom man sist och fick alltså lämna vår högsta serie. Första året i Superettan blev man sexa, men sedan har man haft det tungt. Förra året slutade man sist i Superettan och i nuläget ligger man alltså på en plats i tabellen som måste förbättras om det inte skall bli ytterligare en degradering.

Årets säsong började ändå ganska bra och man spelade oavgjort mot två av seriens favoriter vid sidan av Mjällby, nämligen Ljungskile och Utsikten. Men förluster i de fem följande matcherna pekade mot, att man skulle gå en tuff säsong till mötes.

En liten ljusning har kunnat skönjas på sistone, då man på de tre senaste matcherna tagit fyra poäng, varav oavgjort mot topplaget Torn i den sista matchen var ett klart fall framåt. Ett fall som kunde varit ännu bättre om man inte långt in på stopptid tvingats ge ifrån sig två poäng när Torn kvitterade.

Efter matchen fann de två tränarna, Daniel Hallingström och Pontus Hydén, att det var bättre om laget fortsatte utan dem och lämnade med omedelbar verkan sina uppdrag. De förklarade, enligt föreningens hemsida, att de kände att laget inte tog tillräckligt stora steg framåt och att en förändring måste ske och måste göras i tid samt att man gjorde det med föreningens bästa för ögonen.

Man fick klart med en ny tränare så sent som i torsdags och det blev Håkan Juhlin, som tidigare bl a varit assisterande tränare i Örebro SK. Förmodligen kommer hans inträde i laget inte att påverka så mycket i laguttagning och spelsätt redan till den här matchen, men det är alltid positivt för spelarna, att få höra en ny röst och få till sig lite nya idéer efter en tid där resultaten inte gått ens väg.

I Oddevold tvingas vi i dag undvara Besim Alimi, som på ett alldeles ypperligt sätt gått in och spelat mycket bra ihop med Felix Pettersson i mitten av försvaret, pga av avstängning.

Å andra sidan har vi fått tillbaka Daniel Krezic, Daniel Ahonen och Imer Beqiri, som alla saknades i förra matchen av olika skäl.

För Oddevolds del gäller det, att vara just så noggranna som vi varit i de flesta av matcherna. När vi inte varit det, då tänker jag främst på våra tre senaste bortamatcher, har vi straffats obevekligt och fått lämna planen utan poäng och med missnöje över den egna insatsen.

En annan viktig sak, ja den är så här långt så viktig att den är en nödvändighet för att vi skall ta poäng, är att vi gör det första målet. Där har vi varit duktiga och det har inneburit poänggaranti. I åtta matcher har vi tagit ledningen och det har lett till sex segrar och två oavgjorda. I tre matcher har vi å andra sidan hamnat i underläge och då har vi kammat noll. En match slutade mållös.

Oddevold och Åtvidaberg har tidigare mötts fyra gånger i seriesammanhang, alla gånger i gamla Div 1 dvs landets näst högsta serie, och där har våra gäster ett övertag med tre segrar mot en.


Truppen
Martin Lucena
Robin Gustafsson
Emil Niklasson
Philip Hällgren
Jesper Lövdahl
Johan Patriksson
Daniel Ahonen
Oscar Iglicar
Imer Beqiri
Daniel Krezic
Petrit Zhubi
Fredrik Söderqvist
Felix Pettersson
Mido
Liridon Selmani
Fuad Hyseni

23 Jun 2018 | Nyhetskälla
Bild | 22 Jun 2018 - 07:32 Ha en underbar Midsommar ...
Ha en underbar Midsommar ...

... och så ses vi i övermorgon kl 17 på Rimnersvallen! #Bohuslän #Uddevalla #Fotboll #Oddevold #Åtvidaberg osv

22 Jun 2018 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 20 Jun 2018 - 14:31 Kvarglömt från Landslagets Fotbollsskola
Kvarglömt från Landslagets Fotbollsskola

En del kläder, skor och flaskor har glömts kvar på Thordéngården efter tre dagar med Landslagets Fotbollsskola i Oddevolds och Rössös regi.

Vi har samlat ihop prylarna och lagt dem i en låda på kansliet. Om du har förlorat något är du välkommen, att höra av dig till Oddevolds kansli, 64 56 50, eller komma till Thordéngården, mån-tors 8-17 och fre 8-16.

20 Jun 2018 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Mer om IKO
Lagbild från 1932 ...
 
Bildad 3 juli 1932
Namnet Oddevold är en äldre form av Uddevalla.
 
Oddevold nära hjärtat?
Läs om värdegrund i IKO.
Bild: Akademichefen har ordet ...
Klubbens dokument ...
Oddevoldtråden m fl
Bild: Klubbdokument ...
 
Underbara
85
hittills ...
Klubblåt: Bohus Bataljon
K. Bill, T. Westerhäll
Bild: Klubblåt ...
 
 
Klubbemblem
EPS | PNG | BV | SV
Bild: Klubbemblem ...
 
Bild: Matchställ ...
Ordinarie matchställ ...
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...