Bild: specialPuff om vad som är aktuellt
Bild: oTV Bar
Nyheter
Bild | 19 Aug 2018 - 17:06 Oddevold chanslösa i höstupptakten
Oddevold chanslösa i höstupptakten

Redan i halvtid var matchen förlorad för Oddevolds del när ett mycket bättre och effektivt Eskils ...

19 Aug 2018 | Läs mer

Redan i halvtid var matchen förlorad för Oddevolds del när ett mycket bättre och effektivt Eskilsminne IF kom på besök till Rimnersvallen.

Matchen slutade 1-4 (0-3) och Oddevolds mål gjordes av Liridon Selmani.

Reportage kommer senare.


Målen
0-1 (5.44) Robin Hofsö
0-2 (15.33) Robin Hofsö
0-3 (42.49) Robin Hofsö
0-4 (59.39) Robin Hofsö
1-4 (63.22) Liridon Selmani

Varningar
Oddevold: Felix Pettersson (46), Oscar Iglicar (86).
Eskilsminne: Victor Wahlgren (66).

Laget
Robin Gustafsson
Ali Al-Habobi-Felix Pettersson-Filip Trajanovski-Besim Alimi (46)
Daniel Ahonen (46)-Rasmus Andernil Bozic
Fuad Hyseni (75)-Imer Beqiri-Albin Skoglund
Liridon Selmani

Ersättare
Martin Lucena, MV (-)
Oscar Iglicar (46)
Petrit Zhubi (46)
Mido (75)
Philip Engelbrektsson (-)
Fredrik Söderqvist (-)
Philip Hällgren (-)

Domare
HD: Daniel Böcker
AD 1: Per Uppsäll
AD 2: Marcus Strandberg

Publik
404


19 Aug 2018 | Nyhetskälla
Bild | 19 Aug 2018 - 00:55 Leif Lindvärn inför dagens match mot Eskilsminne
Leif Lindvärn inför dagens match mot Eskilsminne

Oddevold spelade sin senaste match för en månad och en dag sedan och efter en kort ledighet startade träningen igen i början av augusti. Men någon match har inte spelats sedan förlusten mot Torn och träningen har förlagts på hemmaplan innehållande några extra populära pass inne på Rimnersvallens A-plan.

Vårsäsongen var ju hela 17 matcher lång, vilket innebär att det återstår 13 omgångar innan serien är färdigspelad den 10 november. Så många som 30 seriematcher har Oddevold aldrig tidigare spelat under ett kalenderår. Däremot spelade Oddevold 33 matcher i en serie 1957-58 när man gick över från spel höst-vår till vår-höst, vilket innebar spel höst-vår-höst under de två åren.

Att spela fyra fler matcher än vad vi gjort de senaste åren låter kanske inte som någon stor skillnad, men det är det faktiskt och det gäller att ha en bredare trupp för att kunna prestera bra under så många matcher.

Vårsäsongen för Oddevolds del var lite som en berg-och-dalbana, där inledningen var riktigt bra och laget gick obesegrat fram i de sex första omgångarna. Så långt såg det stabilt ut. Den obrutna förlustsviten bröts sedan i derbyt mot Ljungskile på Skarsjövallen.

Det var början på en svajig period, där framför allt bortaspelet var problematiskt, vilket visas av att vi bara tagit sex poäng där mot mer än tre gånger så många på hemmaplan, även om de två senaste hemmamatcherna slutat med förluster.

En annan intressant sak med våren är den stora betydelsen av att göra det första målet. När vi gjort det har vi inte förlorat och för det mesta vunnit, men när vi hamnat i underläge har vi inte vid något tillfälle tagit poäng.

Förra årets vårsäsong var riktigt dålig, vilket ledde till att fotbollsutskottet fick ett styvt sommarjobb för att hitta lösningar för att kontraktet skulle kunna säkras. Det fick till följd, att en ny tränarduo och fyra nya spelare införskaffades och hösten förde upp oss på säker mark.

I år har det gått bättre, men fotbollsutskottet har ändå varit aktiva och precis som förra året har fyra nya spelare tillförts truppen. Dock har två försvunnit, Daniel Krezic och Emil Niklasson, men de nya spelarna, Albin Skoglund, Rasmus Andernil Bozic, Filip Trajanovski och Ali Al-Habobi, har både breddat och spetsat truppen, så det skall bli mycket intressant att se vad detta skall leda till under de matcher som återstår i år.

Ali och Filip räknas i första hand som försvarsspelare, medan Rasmus och Albin är mittfältsspelare. Alla fyra är med i 18-mannatruppen till dagens match och det är inte otroligt att alla fyra är med i startelvan.

Dagens motståndare är Eskilsminne IF från Helsingborg, som som nykomlingar imponerat så här långt i seriespelet. Tillsammans med tre andra nykomlingar har de bitit sig fast i toppen av tabellen och alla tillhör den sextett som ligger högst upp.

Laget tränas av gamle Bohuslänbekantingen Martin Pringle, som spelat i Vallen och Stenungsund. Via Helsingborg ledde hans aktiva karriär till spel i Benfica (3 år) och Charlton (4½ år). Han fick också den stora äran, att representera Sverige i två A-landskamper, där han bl a gjorde ett mål.

Som tränare har han tränat Örgryte tillsammans med vår Janne Carlsson och Eskilsminne tog han över i slutet av säsongen 2015. Han lyckades då inte rädda kvar laget, men till i år tog man klivet upp i ettan igen efter en andraplacering i serien och sedan avancemang efter kvalspel.

- Vi har nästan samma trupp som förra året. Bara tre spelare har försvunnit Kontinuitet är viktigt och det har vi lyckats med. Vi har heller inte skaffat några nya spelare under sommarfönstret, förutom en målvakt som återvänt till oss och som i nuläget är tredjemålvakt.

Trots att man är nykomlingar har man inte gått in i serien med föresatsen att i första hand undvika degradering.

- Jag tycker inte, att man skall gå ut och säga, att vi satsar på att hänga kvar. Det är alldeles för lätt att man då accepterar det. Så vi säger, att vi siktar på att hamn på den övre halvan i tabellen.

När lagen möttes i våras vann Oddevold med 4-1 på Harlyckans IP och med den matchen i tankarna säger Martin så här angående den förestående matchen i dag.

- Vi vill naturligtvis ha revansch för den förlusten. Det blev ju en konstig match, där vi fick spela med en man mindre i 75 minuter. Båda lagen vill så klart vinna och eftersom det är två bra lag som möts, måste det lag som vinner vara bra. Det lag som är mest fokuserat på vad man ska göra tror jag därför står som segrare.

De två enda tidigare möten innan detta året ägde rum 2015 och då vann Oddevold här på Rimnersvallen en målrik tillställning med 5-2, medan matchen i Skåne slutade mållös.


Truppen
Martin Lucena
Robin Gustafsson
Petrit Zhubi
Felix Pettersson
Philip Engelbrektsson
Albin Skoglund
Rasmus Andernil Bozic
Oscar Iglicar
Daniel Ahonen
Mido
Besim Alimi
Fredrik Söderqvist
Philip Engelbrektsson
Liridon Selmani
Imer Beqiri
Fuad Hyseni
Filip Trajanovski
Ali Al-Habobi


19 Aug 2018 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 13 Aug 2018 - 06:55 C-diplom dag 1
C-diplom dag 1

I helgen körde vi första dagen av årets C-diplomutbildning, den grundläggande tränarutbildningen som Svenska fotbollsförbundet tagit fram.
Utbildningen består av två heldagar med mellanliggande uppgifter att göra.
Platsen var Thordéngården och 8 av våra ungdomsledare var med. Deltog gjorde också 6 ungdomsledare från IK Rössö och dessutom var två av våra A-lagsspelare, Daniel Ahonen och Felix Pettersson med. Mycket kul!

Det var full aktivitet och engagemang när vi diskuterade intressanta frågeställningar kring hur vi på bästa sätt kan hjälpa våra barn och ungdomar att utvecklas och full fart blev det också i de praktiska träningsmomenten som vi körde ute på planen:blush:

För att vi skulle orka hela dagen fick vi lunch och mackor, tillagat och serverat av Christina i köket, som vanligt smakade allt toppen!

Dag nr 2 kör vi den 8 september.


13 Aug 2018 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Mer om IKO
Lagbild från 1932 ...
 
Bildad 3 juli 1932
Namnet Oddevold är en äldre form av Uddevalla.
 
Oddevold nära hjärtat?
Läs om värdegrund i IKO.
Bild: Akademichefen har ordet ...
Klubbens dokument ...
Oddevoldtråden m fl
Bild: Klubbdokument ...
 
Underbara
86
hittills ...
Klubblåt: Bohus Bataljon
K. Bill, T. Westerhäll
Bild: Klubblåt ...
 
 
Klubbemblem
EPS | PNG | BV | SV
Bild: Klubbemblem ...
 
Bild: Matchställ ...
Ordinarie matchställ ...
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...