Bild: specialPuff om vad som är aktuellt
Bild: oTV Bar
Nyheter
Bild | 20 Maj 2018 - 18:54 Oddevold chanslöst i derbyt
Oddevold chanslöst i derbyt

Det första Bohusderbyt, av totalt sex, spelades i dag mellan Oddevold och Ljungskile och där kund ...

20 Maj 2018 | Läs mer

Det första Bohusderbyt, av totalt sex, spelades i dag mellan Oddevold och Ljungskile och där kunde hemmalaget segra efter en ganska enkel drygt 90 minuter lång resa.

På bilden ovan ser vi en närkamp mellan Oddevolds Emil Niklasson och Ljungskiles Patrik Wallin.
Foto: Susann Sannefjäll.


Matchen slutade 4-1 (1-1) och Oddevolds mål gjordes av Daniel Krezic.

I upptakten av årets serie, när 20 % av matcherna spelats, var det lite av upp- och nedvända världen gällande förhållandet mellan kommunrivalerna Oddevold och Ljungskile. Oddevold var så långt obesegrade efter övertygande spel och låg tvåa i tabellen, medan Ljungskile inlett trögt och fantasilöst, vilket placerat dem i bottenskiktet. Tipsen sa ju, att Ljungskile skulle slåss i toppen av tabellen och Oddevold skulle hålla till i den nedre delen.

Eftersom Mjällby förlorade sin match i den sjunde omgången i går, skulle Oddevold gå upp i topp vid seger i dagens match. Men Oddevolds drömmar om serieledning slutade i stället i en kraschlandning på Skarsjövallen.

Att vilja förmodligen är den viktigaste egenskapen i derbymatcher fick vi verkligen bevittna i dag. Det såg redan från start ut som om Ljungskile käkat taggtråd, medan Oddevold druckit mellanmjölk.

Redan efter knappa fyra minuter var det nära hemmaledning, när Aleksandar Kitic nickade i ribban efter en högerhörna och sedan Linus Dahl i momentet efter nickat mot mål från nära håll, men Robin Gustafsson kunde med en bra räddning tippa bollen över ribban.

Oddevold svarade omgående med ett fint inspel från höger från Fuad Hyseni, som Liridon Selmani så när kunde styra i mål. Men efter det var det bara Ljungskile under 20 minuter och matchens första mål var riktigt snyggt.

1-0 (13)
Vänsterbacken Anton Snibb överlappade utanför Patrik Wallin och inlägget nickades snyggt i mål av Viktor Mollapolci vid den främre stolpen. Bollen gick otagbart in vid den bortre stolpen.

Direkt efter avspark var det nära utökad ledning när Robin Strömberg i straffområdet till höger sköt strax utanför Robin Gustafssons högra stolpe. I stället fick Oddevold något av en fribiljett in i matchen via den kvittering man gjorde mitt i halvleken.

1-1 (24)
Ett inkast från Anton Snibb fångades av Robin Gustafsson, som med ett snabbt, precist och långt utkast hittade Mido till vänster på mittplan. Mido tog sig ned mot kortlinjen och inspelet till Daniel Krezic var så perfekt, att denne inte kunde missa att bredsida in bollen från nära håll i öppet mål.

Detta gav nyttigt bränsle till Oddevold, som skapade de enda farligheter under den tid som återstod av den första halvleken. Först avlossade Mido ett skott i den 34:e minuten från ca 20 meter, som smet precis utanför Deni Kaksas vänstra stolpe och sedan var det nära, att Liridon Selmani på nytt nått ett inspel. Denna gång kom inspelet från vänster några minuter innan halvtidsvilan.

Under den kvartslånga vilan gick mina tankar i riktning fördel Oddevold gällande den andra halvleken. Detta för att man tagit sig in i matchen efter de tunga första 25 minuterna. Men det blev precis tvärtom. Ljungskile var helt överlägsna i den andra halvleken och Oddevold skall vara tacksamma för att man var med i poängdiskussionen så länge som till Ljungskiles tredje mål i den 87:e minuten.

Direkt efter den andra halvlekens avspark tog nämligen Ljungskile hand om kommandot och pressade tillbaka Oddevold och efter dryga sex minuter kom det nya ledningsmålet.

2-1 (52)
På en lyftning från högerkanten från Ljungskiles bästa spelare Arvin Shojaee, kunde Viktor Mollapolci från nära håll enkelt och för andra gången i kväll nicka bollen i mål.

Skulle Ljungskile i detta läge bli rädda och försiktiga och på nytt bjuda in Oddevold i matchen? Ja, var mitt svar. Nej, var Ljungskiles. Det var aldrig aktuellt, skulle det visa sig. Detta var Ljungskiles halvlek från start till mål.

Spelet tydde heller inte på att Oddevold skulle kunna kvittera, ty man kunde sällan etablera något spel på Ljungskiles planhalva och än mindre skapa några målchanser. Men så länge avståndet bara är ett mål finns alltid chansen.

Men de målchanser som skapades kom från det hetare hemmalaget. När Robin Strömberg sprang sig fri i den 75:e minten kom den första stora chansen till ökad ledning, men Robin Gustafsson kom ut bra och kunde styra Strömberg ut i dålig vinkel. Men det bekom inte Ljungskile denna kväll, utan man hade full kontroll på matchen och fick sedan retroaktiv utdelning två gånger om i slutet av matchen.

3-1 (87)
Arvin Shojaee assisterade även vid det tredje målet, då hans inspel från höger möttes på volley vid bortre stolpen av nyss inkomne Hampus Dahlqvist. Game definivt over.

Ljungskile var inte ens nöjda med detta utan såg på stopptid till, att Oddevold i denna match släppte in fler mål än vad man gjort under alla de sex tidigare spelade matcherna.

4-1 (90+4)
Filip Karlin sprang ifrån sin bevakare på vänsterkanten och på hans inspel höll sig Robin Strömberg framme och kunde fastställa slutresultatet.

Sammantaget var Ljungskile klart bättre än Oddevold i 70 av matchens 90 minuter. Enda delen som var jämn, och kanske till och med med ett litet plus för Oddevold, var alltså under 20-minutersperioden efter Oddevolds kvittering till första halvlekens slut.

Oddevold fick i matchen aldrig ordentligt tag i mittfältet. Man tappade allt för ofta bollen mot Ljungskiles ettriga spelare i denna del av planen eller så slog man helt enkelt bort bollen. Man fick ej heller aldrig igång sitt snabba omställningsspel, som varit så framgångsrikt tidigare, annat än vid kvitteringsmålet. Det hade kunnat vara en nyckel till att låsa upp Ljungskiles tröga backlinje med, men fungerade alltså inte alls i dag.

Nu gäller det, att analysera denna match och sedan snabbt gå vidare mot kommande öden och äventyr.


Målen
1-0 (13) Viktor Mollapolci
1-1 (24) Liridon Selmani
2-1 (52) Viktor Mollapolci
3-1 (87) Hampus Dahlqvist
4-1 (90+4) Robin Strömberg

Varningar
Ljungskile: Aleksandar Kitic (65), Linus Dahl (72), Arvin Shojaee (74).
Oddevold: Liridon Selmani (36).

Laget
Robin Gustafsson
Emil Niklasson-Felix Pettersson-Besim Alimi-Jesper Lövdahl
Fuad Hyseni (73)-Daniel Krezic-Daniel Ahonen (57)-Petrit Zhubi-Mido
Liridon Selmani

Ersättare
David Thylén (-)
Fredrik Söderqvist (57)
Oscar Iglicar (73)
Armend Shillova (-)
Philip Hällgren (-)
Filip Schöön (-)
Philip Engelbrektsson (-)

Domare
HD: Agi Adanovic
AD 1: Per Uppsäll
AD 2: Alexander Eriksson

Publik
2.334

20 Maj 2018 | Nyhetskälla
Bild | 19 Maj 2018 - 23:00 Truppen mot Ljungskile
Truppen mot Ljungskile

I dag åker vi iväg på den kortaste bortaresan när vi beger oss till Ljungskile för det sedan länge emotsedda derbyt på Skarsjövallen.

Förra året vann Oddevold den motsvarande matchen med 2-0, medan mötet på Rimnersvallen slutade 1-1. Båda dessa matcher lockade över två tusen åskådare och vi får hoppas, att det väntade fina vädret gör att vi även i år passerar denna nivå.

Matchen startar kl 17.00.


Truppen
David Thylén
Robin Gustafsson
Daniel Ahonen
Emil Niklasson
Daniel Krezic
Philip Hällgren
Jesper Lövdahl
Oscar Iglicar
Petrit Zhubi
Philip Engelbrektsson
Fredrik Söderqvist
Felix Pettersson
Armend Shillova
Mido
Liridon Selmani
Filip Schöön
Fuad Hyseni
Besim Alimi

19 Maj 2018 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 17 Maj 2018 - 10:16 Lagning av konstgräset
Lagning av konstgräset

Efter många turer med kommunen och konstgräs leverantören så har vi glada nyheter. Tisdag nästa vecka kommer Gårda Johan och byter den sämsta delen, straffområdet närmast klubbhuset c:a 200kvm.

Sedan jobbar vi vidare på att försöka byta hela mattan till nästa år

17 Maj 2018 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Mer om IKO
Lagbild från 1932 ...
 
Bildad 3 juli 1932
Namnet Oddevold är en äldre form av Uddevalla.
 
Oddevold nära hjärtat?
Läs om värdegrund i IKO.
Bild: Akademichefen har ordet ...
Klubbens dokument ...
Oddevoldtråden m fl
Bild: Klubbdokument ...
 
Underbara
85
hittills ...
Klubblåt: Bohus Bataljon
K. Bill, T. Westerhäll
Bild: Klubblåt ...
 
 
Klubbemblem
EPS | PNG | BV | SV
Bild: Klubbemblem ...
 
Bild: Matchställ ...
Ordinarie matchställ ...
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...