Bild: Puff om vad som är aktuellt.
Bild: oTV Bar
Nyheter
Bild | 14 Jul 2018 - 01:14 Oavgjort i derbyt i Grebbestad
Oavgjort i derbyt i Grebbestad

Även det andra derbyt mot Grebbestad slutade med att lagen delade på poängen i en jämn match, som ...

14 Jul 2018 | Läs mer

Även det andra derbyt mot Grebbestad slutade med att lagen delade på poängen i en jämn match, som kunde slutat hur som helst.

På bilden ovan ser vi Armend Shillova i kamp med Christoffer Söderlund om bollen.
Foto: Susann Sannefjäll.


Matchen slutade 1-1 (0-1) och Oddevolds mål gjordes av Liridon Selmani.

Med tanke på resultaten för de inblandade lagen den senaste tiden gick nog Grebbestad till matchen med ett knappt favoritskap, även om grundtipset nog var ett oavgjort resultat.

Oddevold har haft det besvärligt på bortaplan på sistone och inkasserat förluster i de fyra senaste matcherna, medan Grebbestad har anpassat sig till spel på den högsta nivå de någonsin spelat med två vinster på de senaste tre matcherna.

Med spelare tillbaka kunde Oddevold återgå till 4-1-4-1, som man så framgångsrikt använt sig av tidigare under säsongen, medan Grebbestad körde vidare med 4-3-3.

Det var Grebbestad som i inledningen hade mest boll också fick fram den första möjligheten till mål när Ahmed Abdultaofik nickade tillbaka ett högerinlägg till Jonas Henriksson, som från strax innanför straffområdeslinjen klippte till på halvvolley. Men skottet gick rakt på en välplacerad Robin Gustafsson, som kunde stöta bort bollen åt vänster.

Allt eftersom växte Oddevold in i matchen och kunde spelmässigt utjämna densamma och på lagets första chans tog man också ledningen.

0-1 (33)
Efter ett inkast ungefär vid mittlinjen på högerkanten snurrade Armend Shillova läckert bort Hampus Furublad, som låg tätt i ryggen, och spelade fram bollen i djupled till Mido. Denne stötte fram bollen på första tillslaget och det andra använde han till att spela in bollen i straffområdet. Där kom Liridon Selmani löpande och drog till direkt från 7-8 meters håll vid den främre stolpen. Bollen gick otagbart i mål, trots Tobias Carlssons försök att blockera skottet, nära Jonatan Hårenbergs vänstra stolpe.

Målet var den injektion Oddevold behövde och strax efter det skapade man ytterligare två riktigt heta chanser.

Först var det Fredrik Söderqvist som blev frispelad något till vänster av Daniel Krezic, men Jonatan Hårenberg kom snabbt ut och stoppade Fredriks skott. Bollen gick emellertid till en friställd Liridon Selmani, som enkelt slog in den i det öppna målet. Tyvärr blev han avvinkad för offside.

En lång svepande crossboll från vänster till höger levererad av Besim Alimis vänsterfot nickskarvades vidare bakåt av Armend Shillova till Mido. Han bröstade bollen förbi Viktor Adebahr och fick bra skottläge till höger några meter in i straffområdet. Det hårda skottet gick strax över ribban.

Halvlekens avslutande möjlighet fick Grebbestad tre minuter innan pausvilan när Jonas Henriksson tog sig inåt i planen från vänsterkanten och sköt via ett Oddevoldben, vilket helt friställde Granit Berisha 7-8 meter från målet. Hans skott gick dock rakt på Robin Gustafsson, som kunde rädda till hörna.

Andra halvleken blev liksom den första jämn med ett något större bollinnehav i Grebbestads favör, men det var nära, att Oddevold utökat sin ledning bara dryga fem minuter in i halvleken, då man vid två tillfällen var nära.

På ett tidigt inlägg från vänsterkanten från Oscar Iglicar sprang Liridon Selmani i djupled mellan Grebbestads mittbackar och blev fri vid den främre stolpen. Den svårhanterliga nicken gick en bit utanför Jonatan Hårenbergs högra stolpe.

Ännu närmare tvåmålsledning var Oddevold minuten senare när Fredrik Söderqvist från i närheten av straffpunkten nickade i ribban efter en lyftning från höger av Mido.

Grebbestads större bollinnehav skulle till slut ge utdelning i målprotokollet.

1-1 (63)
Mattias Hegeland lyfter ut bollen till vänster till Christoffer Söderlund, som tar med sig bollen framåt på bröstet och sedan placerar den förbi utrusande Robin Gustafsson vid hans högra stolpe.

Bästa chansen till ett segermål skapade Grebbestad, när Christoffer Söderlund var nära att göra sitt andra mål i matchen. Det skedde i den 73:e minuten när Jonas Henriksson slog en lång boll på djupet till Ahmed Abdultaofik på högerkanten. Inne i straffområdet slår han en boll snett framåt vänster, som skär rakt igenom Oddevolds backlinje, till Christoffer Söderlund. Utanför den bortre stolpen i något dålig vinkel skjuter Christoffer bollen i insidan av stolpen.

Inget av lagen var villiga, att satsa för mycket framåt och riskera att utsättas för en omställning utan det var ”säkerheten först som gällde”, så några fler ordentliga chanser skapades inte.

När klockan nådde 94.45 blåste domaren av matchen.

Båda lagens känslor när man lämnade planen var nog en blandning av besvikelse och glädje, men resultatet får oavsett detta anses som rättvisande.

Det var en trevlig och juste match, trots de sju varningarna, i den underbara sommarkvällen och för Oddevolds del var det viktigt, att komma tillbaka efter 0-3-förlusterna i de två senaste matcherna.

I ett jämnt Oddevold vill jag lyfta fram en spelare och det är 18-årige Armend Shillova, som kommer från vår egen ungdomsakademi. Han har hoppat in i slutet av några matcher och debuterade från start borta mot Oskarshamn, då han spelade hela matchen och gjorde det bra. I dag var han inblandad i vårt mål och stod i övrigt för en bra och mogen insats och framför allt då i den första halvleken. Han blir intressant, att följa fortsättningsvis.

Nu återstår en match innan sommarvilan inträder och det är mot Torns IF onsdag den 18 juli på Rimnersvallen.


Målen
0-1 (33) Liridon Selmani
1-1 (63) Christoffer Söderlund

Varningar
Grebbestad: Viktor Adebahr (24), Christoffer Söderlund (38), Tobias Carlsson (50), Granit Berisha (66).
Oddevold: Armend Shillova (55), Emil Niklasson (66), Daniel Ahonen (68).

Laget
Robin Gustafsson
Emil Niklasson-Felix Pettersson-Besim Alimi-Oscar Iglicar
Daniel Ahonen
Daniel Krezic-Armend Shillova (89)-Fredrik Söderqvist-Mido
Liridon Selmani

Ersättare
Martin Lucena, MV (-)
Fuad Hyseni (89)
Jesper Lövdahl
Johan Patriksson (-)
Filip Schöön (-)
Anton Engelbrektsson (-)
Philip Engelbrektsson (-)

Domare
HD: Almir Kadiric, Ekenässjön
AD 1: George Jansizian, Göteborg
AD 2: Tobias Hane, Skövde

Publik
1.150

14 Jul 2018 | Nyhetskälla
Bild | 13 Jul 2018 - 08:24 Truppen mot Grebbestad
Truppen mot Grebbestad

I dag beger sig Oddevold iväg de dryga sju milen nordväst mot Grebbestad för det tredje bohusderbyt i årets serie. Det blir det andra mötet mot ett formmässigt uppåtgående hemmalag.

Mötet på Rimnersvallen på nationaldagen blev jämnt och slutade 1-1.

För dig som inte har möjlighet, att se matchen på plats finns alternativet att se den på Ettanplay för 89:-.
Klicka här för att se den på Ettanplay

Matchen på Siljevi startar kl 19.00.


Truppen
Martin Lucena
Robin Gustafsson
Anton Engelbrektsson
Jesper Lövdahl
Armend Shillova
Filip Schöön
Oscar Iglicar
Daniel Ahonen
Emil Niklasson
Mido
Besim Alimi
Daniel Krezic
Johan Patriksson
Fredrik Söderqvist
Felix Pettersson
Philip Engelbrektsson
Liridon Selmani
Fuad Hyseni

13 Jul 2018 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 09 Jul 2018 - 19:31 Energifattigt Oddevold föll stort
Energifattigt Oddevold föll stort

Oddevolds förlustnolla på hemmaplan sprack i kvällens match, när starka nykomlingen Tvååker kom besök och kunde återvända hem med en storseger.

Matchen slutade 0-3 (0-1).

Oddevold kom till start med en tung förlust i matchen innan, 0-3 mot Oskarshamn på bortaplan, men samtidigt med vetskapen om att man förutom oavgjort mot Grebbestad tagit full pott hemma på Rimnersvallen.

Den pigga nykomlingen Tvååker vann motsvarande match mot Åtvidaberg hemma på Övrevi, samtidigt som man överraskat stort under hela säsongen med ett stabilt och säkert spel, vilket resulterat i många poäng och en placering i den absoluta toppen.

Blixt och åska äventyrade initialt hela mötet, men efter att domaren avvaktat väderutvecklingen ett tag kom klartecken och matchen kunde komma igång med dryga 20 minuters fördröjning.

Oddevold formerade laget enligt 4-2-3-1, medan Tvååker ställde upp sitt manskap i traditionellt 4-4-2.

Inledningsvis var det Tvååker som tog tag i taktpinnen, utan att för den skull skapa några målchanser, genom att vårda bollen och hela tiden söka uppspelsvägar utan att slå längre bollar på chans.

Framåt spelad kvart hade Oddevold kommit in i matchen, som skulle visa sig innehålla väldigt få rejäla målchanser. Förutom målen räknade jag ihop till fyra stycken, två för vartdera laget, och alla i den första halvleken.

I den 29:e minuten fick Robin Gustafsson felträff på ett bakåtpass, vilket helt friställde Jonatan Eriksson på nära håll, men han blev så överraskad, att han inte alls fick någon ordning på skottet, som gick långt utanför.


När det spelats nästan 35 minuter slog Oscar Iglicar ett inspel från högerkanten, som Liridon Selmani bara var några centimetrar från att nå.

Runt 40:e minuten skapade lagen var sin chans, där Tvååker var först ut. Ett snabbt inkast på vänsterkanten nådde Jakob Adolfsson, som snyggt frispelade Jonatan Eriksson till vänster inne i Oddevolds straffområde, men avslutet blev denna gång för löst och rakt på Robin Gustafsson.

Oddevolds chans uppstod efter en vänsterhörna, som nickades bort av en Tvååkersspelare. Jesper Lövdahl fångade upp bollen och slog en crossboll åt höger, som via Liridon Selmani nådde Petrit Zhubi. Petrit slog ett inlägg och vid bortre stolpen damp bollen ned på fötterna hos Fredrik Söderqvist i helt fritt läge, men han fick inte ordning på bollen och då tycktes den första halvleken gå mot ett mållöst resultat.

Men ett bolltapp centralt i planen och några meter in på Tvååkers planhalva blev, som det senare skulle visa sig, helt avgörande för matchen.

0-1 (44)
Christoffer Arvidsson tog där enkelt bollen från Oddevoldspelare och passade Jonatan Eriksson, som snabbt vidarebefordrade den till framåtrusande Alexander Johansson. Alexander drev i hög fart mot Oddevoldmålet och 12-13 meter utanför Oddevolds straffområde slår han en passning snett framåt vänster ämnad för Hampus Andersson. Felix Petterssons tå på bollen förhindrar inte att den når Hampus, som behärskat slår in den högt i målet förbi utrusande Robin Gustafsson.

Ett sådant mål strax innan pausen är alltid mycket tungt och då i synnerhet för Oddevold årgång 2018. Vi som följt laget undrade förstås om killarna i pausen skulle kunna frigöra sig från de spöken som hela året ockuperat deras inre - man har inte vid något tillfälle tagit poäng från underläge och de andra halvlekarna har varit mycket sämre än de första.

Redan efter fem minuter av den andra halvleken kunde man befara, att vilan inte varit till Oddevolds fördel. Det energifyllda lag, som skulle sälja sig dyrt för att bevara den fina hemmasviten, stod på intet sätt att finna. I stället var det Tvååker som i lugn och ro fick flytta bollen runt i laget, utan att egentligen bli pressade och stressade av hemmaspelarna. För hallänningarna måste det varit både konfunderande och rena drömmen, att oattackerade kunna ta emot bollen var som helst på planen och sedan ha gott om passningsalternativ inom det egna laget.

Den jämna första halvleken övergick för Tvååker till en bekväm och behaglig resa i den andra, där man absolut inte gjorde mer än vad man behövde, dvs tillät inte Oddevold att särskilt ofta få låna bollen. Lite halvhjärtat siktade man in sig på att göra ytterligare något mål, samtidigt som man försäkrade sig om att inte bjuda på något bakåt. Man skapade egentligen så mycket, men vid två tillfällen stack man ändå hål på Oddevolds försvar.

0-2 (67)
Vänsterbacken Tobias Malm överlappade på sin kant och slog in en boll som Robin Gustafsson tippade mot den bortre stolpen. Där kan Alexander Johansson enkelt slå in bollen med vänstern i det öppna målet.

Mindre än fyra minuter senare försvann den sista lilla gnuttan av hopp om poäng.

0-3 (71)
Vänsterhörnan från Anton Nilsson kan inte Robin Gustafsson boxa bort ordentligt, så Johan Persson kan vid den bortre stolpen från en meters håll nicka in bollen i öppet mål.

Den första halvleken var som skrivits jämn, men det är den andra som är bekymret, då all geist och fighting spirit tycks ha lämnats kvar i omklädningsrummet.

Samtidigt är det svårt att förstå, att vi inte kan plocka fram åtminstone energi och vilja när spelet inte stämmer fullt ut. Vid vinst hade vi hade ju faktiskt inte varit så långt bakom topptrion.


Målen
0-1 (43.57) Rasmus Andersson
0-2 (66.16) Alexander Johansson
0-3 (70.02) Johan Persson

Varningar
Oddevold: Felix Pettersson (38), Robin Gustafsson (81), Daniel Krezic (90+1).
Tvååker: -

Laget
Robin Gustafsson
Mido-Felix Pettersson- Daniel Ahonen (87)-Jesper Lövdahl
Petrit Zhubi (64)-Fredrik Söderqvist
Oscar Iglicar-Daniel Krezic-Fuad Hyseni (76)
Liridon Selmani

Ersättare
Martin Lucena, MV (-)
Armend Shillova (64)
Johan Patriksson (76)
Filip Schöön (87)
Imer Beqiri (-)
Anton Engelbrektsson (-)
Philip Engelbrektsson (-)

Domare
HD: David Almgren, Mjölby
AD 1: Joakim Wik, Norrköping
AD 2: Victor Jensen, Trollhättan

Publik
375

09 Jul 2018 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Mer om IKO
Lagbild från 1932 ...
 
Bildad 3 juli 1932
Namnet Oddevold är en äldre form av Uddevalla.
 
Oddevold nära hjärtat?
Läs om värdegrund i IKO.
Bild: Akademichefen har ordet ...
Klubbens dokument ...
Oddevoldtråden m fl
Bild: Klubbdokument ...
 
Underbara
86
hittills ...
Klubblåt: Bohus Bataljon
K. Bill, T. Westerhäll
Bild: Klubblåt ...
 
 
Klubbemblem
EPS | PNG | BV | SV
Bild: Klubbemblem ...
 
Bild: Matchställ ...
Ordinarie matchställ ...
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...