Bild: specialPuff om vad som är aktuellt
Bild: oTV Bar
Nyheter
Bild | 22 Sep 2018 - 15:09 Härlig seger på bortaplan
Härlig seger på bortaplan

Oddevold fick snabb revansch för den tråkiga förlusten senast och vann den oerhört viktiga bortam ...

22 Sep 2018 | Läs mer

Oddevold fick snabb revansch för den tråkiga förlusten senast och vann den oerhört viktiga bortamatchen mot Kristianstad och ökade därmed poängskörden med tre sköna poäng.

Matchen slutade 1-2 (0-0) och Oddevolds mål gjordes av Daniel Ahonen och Besim Alimi.

Inför mötet med FC Kristianstad var det inte mycket som talade för att Oddevold skulle återvända hem med poäng och framför allt inte med alla tre, då laget tidigare endast vunnit en av tio spelade matcher på bortaplan och det var så länge sedan som den 21 april. Men med vilja och rätt inställning kan man komma långt och det fick vi bevis för i dag.

Även i dag satsade Oddevold på en 4-1-4-1-formation och inledningsvis var karaktären på matchen den vanliga, dvs lagen kände på varandra med ett jämnt fördelat bollinnehav utan att skapa några målchanser.

Men efter en kvarts spel var det Oddevold som tog tag i taktpinnen och förde spelet den första halvleken ut och skapade också ett flertal chanser till ett ledningsmål, utan att för den skull lyckas med detta.

I den 21:a minuten tar sig Albin Skoglund förbi sin motståndare på vänsterkanten och spelar in bollen mot den främre stolpen. Där dyker Imer Beqiri upp, men en försvarare hinner först på bollen och spelar ut den en vänsterhörna, som visar sig utmynna i matchens absolut första riktigt heta målchans.

I det ösregn som precis startat slogs hörnan och efter ett par turer i straffområdet fick helt plötsligt Rasmus Andernil Bozic fritt nickläge från bara 5-6 meters håll, men målvakten Robertino Kljajic gjorde en finfin räddning och tippade till hörna.

Tre minuter senare var det dags för Oddevold, att på nytt testa Kljajic. Albin Skoglund bröt sig åter in från sin kant och denna gången tog han sig förbi två motståndare, vilket resulterade i att han stod fri med Kljajic, men skottet från nära håll blev för löst och gick dessutom rakt på målvakten.

I den 28:e minuten bröt Rasmus Andernil Bozic på högerkanten ett uppspel för Kristianstad mitt på deras planhalva och slog sedan in bollen framför mål och där dök Skoglund upp i fritt läge, men från tiotalet meter gick hans avslut med höger yttersida en bra bit över målet.

Knappt två minuter senare tog sig Oddevold ånyo fram på högerkanten och efter snyggt samspel mellan flera Oddevoldare spelade Fuad Hyseni in bollen snett bakåt från kortlinjen. Liridon Selmani slår en bredsida på första tillslaget, men Kljajic räddar med en fotparad skottet från 7-8 meter.

I den 32:a minuten var det dags igen för den pigge Albin Skoglund, som efter att ha lurat bort sin motståndare spelade in bollen mot straffpunkten. Där fanns Fuad Hyseni i ett ganska fritt läge, men i stället för att slå till direkt valde han att först ta emot bollen. Tyvärr blev inte mottagningen den bästa, så bollen rann ifrån honom och en motståndare kunde komma emellan och bryta.

Oddevold skulle få en chans till i den första halvleken och då hade det nästan förrunnit 34 minuter. En frispark långt ut till höger ett femtontal meter från kortlinjen slogs in av Daniel Ahonen. Ali Al-Habobi han först på bollen, men fick se sin bredsida från strax utanför målområdeslinjen förpassa bollen precis utanför Kljajic högra stolpe.

Halvlekens sista och Kristianstads enda möjligheter kom med några minuter kvar och var två till antalet. Först nickade Paulo Ippolito från nära håll och sedan prickade Noah Christoffersson utsidan av Robin Gustafssons vänstra stolpe.

Spelet i början av den andra halvleken var lite avvaktande, men Oddevolds ledningsmål tidigt i denna satte lite mer fart på matchen.

0-1 (53)
Robertino Kljajic plockade enkelt ned en högerhörna från Oscar Iglicar, men stod sen för två grova misstag som sammantaget ledde till matchens första mål. Först tänjde han på sexsekundersgränsen x 3, varför domaren blåste för indirekt frispark. Precis efter signalen rullade Kljajic ut bollen efter backen några meter och snabbt och vaket uppfattade Liridon Selmani situationen. Han tog bollen, lade den still och spelade den sedan framåt förbi Kljajic, där den framrusande Daniel Ahonen fick helt öppet mål från i höjd med straffpunkten.

Målet satte fart på Kristianstad, som genom Dardan Dakaj prickade ribban i den 54:e minuten och ett par minuter senare fick Hassan Lawrence på ett bra skott, som Robin Gustafsson med möda tippade till vänsterhörna.

Den följande kvarten var spelet ganska jämnt och båda lagen hade svårt, att skapa några målchanser, men en vänsterhörna blev upptakten till Kristianstads kvittering.

1-1 (69)
Hörnan letade sig över till högerkanten med påföljande inlägg. Detta nådde hörnläggaren och vänsterbacken Fabian Velander, som från yttre straffområdeshörnet lyft bollen mot den bortre stolpen. Där kom innerbacken Santiago Ferretti springande och kunde från 7-8 meters håll ostört nicka bollen i mål via studs i backen.

Fem minuter efter kvitteringen trodde nog alla, att Kristianstad skulle ta ledningen. En lång boll på djupet med påföljande nickskarv ställde Noah Christoffersson fri mot Robin Gustafsson, som rusade ut och trodde han skulle hinna först på bollen. Det gjorde han inte, utan Christoffersson kunde runda honom och hade hela målet öppet från straffområdeslinjen, men han fick inte kontroll på bollen, utan Ali Al-Habobi kunde komma och ta den.

Sedan hände inte så mycket mer framför de båda målen förrän matchen avgjordes fem minuter innan ordinarie matchtid var slut.

1-2 (85)
Även detta Oddevoldmål hade sin upprinnelse i en högerhörna från Oscar Iglicar. Bollen gick ned strax bortom den främre stolpen och där kunde Besim Alimi från nära håll i kamp med målvakt Kljajic och en annan motståndare få huvudet på bollen och styra den i mål.

Det blev åtta nervösa slutminuter att genomlida, men när domarens pipa ljöd efter 92.50 kunde vi suga på det ljuvligt sötsmakande ordet äntligen.

Det var starkt av laget, att ta sig samman efter den senaste tidens motgångar och framför allt den sura förlusten så sent som för bara dryga fyra dagar sedan.

Detta ger välbehövligt andrum till ett par hotande streck, som underifrån närmat sig på ett otrevligt sätt och visar också, att vi kan vinna på bortaplan och att vi taktiskt kan strypa matcher.


Målen
0-1 (53) Daniel Ahonen
1-1 (69) Santiago Ferretti
1-2 (85) Besim Alimi

Varningar
Kristianstad: Basalkou Jawneh (34).
Oddevold: Daniel Ahonen (62), Albin Skoglund (88), Robin Gustafsson (90+2).

Laget
Ali Al-Habobi-Filip Trajanovski-Besim Alimi-Oscar Iglicar
Daniel Ahonen
Fuad Hyseni-Imer Beqiri-Rasmus Andernil Bozic (84)-Albin Skoglund
Liridon Selmani

Ersättare
Martin Lucena, MV (-)
Johan Patriksson (84)
Jesper Lövdahl (-)
Armend Shillova (-)
Philip Hällgren (-)
Philip Engelbrektsson (-)
Filip Schöön (-)

Domare
HD: Fredrik Oppong
AD 1: Henrik Svensson
AD 2: Besart Hasani

Publik
172


22 Sep 2018 | Nyhetskälla
Bild | 22 Sep 2018 - 01:33 Truppen mot Kristianstad
Truppen mot Kristianstad

Efter den oerhört snöpliga förlusten på hemmaplan i måndags beger sig i dag A-laget till Skåne för match mot Kristianstad FC. Om Oddevold känner faran underifrån gäller detta i ännu högre grad för Kristianstad, som för närvarande ligger på kvalplats sex poäng bakom Oddevold.

I våras vann Oddevold på Rimnersvallen med 4-0, men i motsvarande match förra året var det Kristianstad som drog det längsta strået genom att vinna med 3-0.

För dig som inte har möjlighet, att se matchen på plats finns alternativet att se den på Ettanplay för 89:-.
Klicka här för att se den på Ettanplay

Matchen startar kl 15.00 och spelas på nybyggda Kristianstads Fotbollsarena, som har sk hybridgräs.


Truppen
Martin Lucena
Robin Gustafsson
Johan Patriksson
Fuad Hyseni
Armend Shillova
Albin Skoglund
Rasmus Andernil Bozic
Oscar Iglicar
Filip Trajanovski
Besim Alimi
Daniel Ahonen
Philip Hällgren
Liridon Selmani
Jesper Lövdahl
Imer Beqiri
Philip Engelbrektsson
Ali Al-Habobi


22 Sep 2018 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 17 Sep 2018 - 20:51 Oddevold föll efter dramatisk avslutning
Oddevold föll efter dramatisk avslutning

Det såg ut som Oddevold var på väg mot en viktig trepoängare och därmed upp på bra avstånd från bottenstriden, när matchens sista minuter vände på allt.

Matchen slutade 1-2 (0-0) och Oddevolds mål gjordes av Fuad Hyseni.

Reportage kommer senare.


Målen
1-0 (79.06) Fuad Hyseni
1-1 (87.37) Robin Book (straff)
1-2 (88.57) Robin Book

Varningar
Oddevold: Albin Skoglund (38), Felix Pettersson (88), Martin Lucena (89).
Utsikten: David Johansson (34), Victor Olofsson (63).

Laget
Martin Lucena
Ali Al-Habobi-Felix Pettersson-Besim Alimi-Oscar Iglicar (70)
Imer Beqiri
Fuad Hyseni-Armend Shillova (82)-Rasmus Andernil Bozic (46)-Mido
Albin Skoglund

Ersättare
Emil Vestman, MV (-)
Petrit Zhubi (46)
Jesper Lövdahl (70)
Fredrik Söderqvist (82)
Philip Hällgren (-)
Philip Engelbrektsson (-)

Domare
HD: Almir Kadiric, Ekenässjön
AD 1: Senad Hodzic, Norrahammar
AD 2: Gheorghe Piscoran, Tenhult

Publik
358


17 Sep 2018 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Mer om IKO
Lagbild från 1932 ...
 
Bildad 3 juli 1932
Namnet Oddevold är en äldre form av Uddevalla.
 
Oddevold nära hjärtat?
Läs om värdegrund i IKO.
Bild: Akademichefen har ordet ...
Klubbens dokument ...
Oddevoldtråden m fl
Bild: Klubbdokument ...
 
Underbara
86
hittills ...
Klubblåt: Bohus Bataljon
K. Bill, T. Westerhäll
Bild: Klubblåt ...
 
 
Klubbemblem
EPS | PNG | BV | SV
Bild: Klubbemblem ...
 
Bild: Matchställ ...
Ordinarie matchställ ...
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...