Bild: Puff om vad som är aktuellt.
Bild: oTV Bar
Nyheter
Bild | 23 Okt 2019 - 08:39 Ordföranden har ordet: Återtåget inleds omedelbart!
Ordföranden har ordet: Återtåget inleds omedelbart!

Hej vänner! Hur tungt det än känns just nu, känner jag en stor tillförsikt inför framtiden för v ...

23 Okt 2019 | Läs mer

Hej vänner!

Hur tungt det än känns just nu, känner jag en stor tillförsikt inför framtiden för vårt representationslag och för hela föreningen. Det sker så mycket positivt i vår förening. Detta måste jag få utveckla i ord och här följer lite av vad vi håller på med i föreningen och som måste belysas och framför allt förmedlas. Vi har mycket att vara riktigt stolta över trots vår degradering.

Vi kommer att spela i div 2 nästa år med vårt representationslag, så är det, och det känns inte bra, MEN, vi tror inte att detta bara är negativt, hur dumt det än kan låta för vissa. Varför då? Jo, för nu kommer föreningen, att kunna skola in våra unga, lovande talanger på ett betydligt bättre sätt än vad som är möjligt i stentuffa div 1 och på sikt kommer det att bli riktigt bra. Talangerna kommer att utgöra en viktig del av stommen i vårt kommande div 1-lag, till att börja med.

Vi vill ha en lokal stomme, det är en förutsättning för att kunna lyckas med vår vision och dröm om elitfotboll och den drömmen lever fortfarande kvar hos ledningen och det är viktigt, trots degraderingen.

Nu skall vi omgående fortsätta att bygga vidare på det som vi redan har inlett under 2019, det starka och det mer lokala och framtida IK Oddevold! Med detta menar vi främst Trestad, Bohuslän och Dalsland. Dock kommer naturligtvis erfarenhet och spets att behöva tillföras utifrån, för att kunna nå vår vision om några år.

Vi behöver bland annat se över längden på avtalen med våra spelarna, för att få en större kontinuitet, vilket har stor betydelse för framtida framgångar. Åtgärder som denna och andra justeringar gör att vändningen kommer för representationslaget. Det är jag helt övertygad om!
Flera kallar detta för göra om och göra rätt. Jag tycker, att det är precis vad det handlar om och nu gör vi detta!

En mycket spännande resa som redan har inletts under 2019 tar nu sin fortsättning.

Om vi ser på andra delar av klubben så har vi mycket att glädjas över. Inom ungdomsverksamheten har vi numera en 2-stjärning ungdomsakademi som utvecklas och som idag är den enda tipselitakademin i Trestad och Bohuslän.

Till våra yngre lag och till vår fotbollsskola har vi rekordmånga ungdomar i de flesta ålderskullarna. Stor tillströmning sker till vår fina ungdomsverksamhet. Till fotbollsskolan för femåringar har vi över 50 barn och det är ett lysande exempel på vår utveckling och att många familjer vill se sina barn spela fotboll hos oss.

Vi kommer även nästa år att arrangera Oddebollen, nu för 35e gången i rad! Ca 200 lag från hela Sverige, delar av Norge samt även Kina nu senast, kommer till Uddevalla under första helgen i augusti och träffar nya vänner, spelar fotboll och har framför allt fantastiskt roligt tillsammans. Detta är en otrolig reklampelare för Uddevalla Kommun och turneringen stärker varumärket Uddevalla, men även naturligtvis vår klubb med kommunens tidigare namn, Oddevold.

Vår fina parafotbollverksamhet i Oddevold Grunden utvecklas och redan i år arrangerade vi Sveriges största paraturnering i fotboll, Oddevold Grunden Open Cup. Detta skall vi vidareutveckla till nästa år. En underbar cup som är så viktig för många ungdomar.

Vi skall fortsätta, att kämpa stenhårt för att redan nästa år ha en ny konstgräsplan vid vår anläggning Thordéngården och som då kommer att bli en av dom bästa träningsanläggningarna i Bohuslän.

Även våra verksamhetsutskott utvecklas och andas optimism. För att belysa vår verksamhet, kan jag exemplifiera detta med de livliga aktiviteter som ägde rum på Thordéngården i måndags, bara två dagar efter att vi degraderats.

I ett rum satt ett nybildat och utvidgat fotbollsutskott bestående av åtta personer och arbetade med alla uppgifter inför nästa års säsong. I rummet bredvid satt vår supportklubb Bohus Bataljon och hade styrelsemöte och planerade hur man bäst kan hjälpa till med att stötta A-laget och föreningen.

I ett tredje rum satt ett rekordstort marknadsutskott, elva personer ingår i detta, och arbetade intensivt med olika frågor. Här deltog jag själv och verksamheten i detta utskott har verkligen börjat ta fart. Vi har idag en mycket stark uppställning som tillsammans med befintliga och nya partners kommer att börja utveckla vårt ”nätverk” för att tillsammans skapa mervärde för alla parter. Det skall löna sig att vara med i vårt partnernätverk och här sker många spännande saker framöver.

Hela föreningen skall jobba målstyrt och vi skall omedelbart tillbaka till div 1!

Nu sluter vi leden och fortsätter resan framåt och uppåt!!!

Peter Bjurström
Ordförande IK Oddevold

(Foto: Erik Weiefors, Bohusläningen)

23 Okt 2019 | Nyhetskälla
Bild | 22 Okt 2019 - 07:31 Välkommen till Oddevolds prylmarknad
Välkommen till Oddevolds prylmarknad

Fynda och fika, ja det gör ni såklart hos oss på lördag den 26 oktober. Vi har öppet i vår lada mellan kl. 10-13.
Ni hittar oss på Thordéngården på I17-området i Uddevalla.

Här kan du bland alla våra hyllor och bord göra fynd av allt mellan himmel och jord. Vi har fått in massor med nya saker, så prylladan är välfylld.

Glöm inte bort vår möbelavdelning på nedervåningen, där finns fina möbler bland annat köksmöbler, byråer, fåtöljer, stolar och skrivbord.

När det är prylmarknad är självklart Bohus Bataljon på plats och säljer lotter och i serveringen kan man köpa kaffe med hembakat, korv och bröd, dricka med mera.

Hos oss kan ni betala med kontanter, swish eller kort.

Varmt välkomna till oss på lördag!

Prylmarknadsgruppen


22 Okt 2019 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 17 Okt 2019 - 19:27 Oddevold deltog på akademichefskonferens
Oddevold deltog på akademichefskonferens

Akademichefer och värdegrundsansvariga i de 63 klubbarna som är elitcertifierade var kallade till en konferens i Stockholm onsdagen den 16 oktober.

Oddevold var som vanligt på plats, denna gång representerad av värdegrundsanvarige Leif Lindvärn, då akademichefen Johan Brinck var förhindrad att delta.

Värdefull information gavs och intressanta diskussioner fördes under konferensen, som varade mellan 9.30-16.30.

Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll, inledde med att hälsa alla välkomna och gick därefter igenom dagordningen, som inleddes med att han själv lämnade information i följande frågor:
* Motion gällande nytt serieupplägg för P 19 och P 17 har skickats in och beslut tas på Svenska Fotbollförbundets representantskapsmöte den 19/11 2019.
* Cuper under 2019
SEF Trophy och Puma Trophy, Ligacupen, UEFA Youth League samt Skandinaviska Mästerskapen för P 18, som spelas den 15-17/11 och 6-8/12 2019.
* Unibet/Svenska Spel
Avtalet med Svenska Spel går ut efter 2019, då Unibet tar över.
* Norge
Jämförelse gjordes med man arbetar i Norge. Den största skillnaden är ekonomin (i norsk favör). Tre svenska klubbar i Allsvenskan, Superettan resp Div 2 angav hur mycket deras akademier kostar.
* FOGIS
SvFF:s IT-avdelning arbetar med att uppdatera, så att man lättare kan följa spelares klubbtillhörighet från 12 år ålder. Detta gäller endast vid spel i Sverige. Förhoppningsvis skall det fungera fr o m november 2019.
* Fortbildningar
P 19, P 17 och P 16 för klubbar med 4-5 stjärnor har hållits i Helsingborg den 3-4/10 och skall hållas i Gävle 19-20/11.
P 18, P 17 och P 16 (1-3 stjärnor) och målvaktstränare (1-5 stjärnor) har hållits den 5-6/10 i Borås och skall hållas i Stockholm 19-20/10.
Fystränare i nätverksträff den 27/8 i Solna.
* Utbildningar 2020
Akademichefsutbildning 2+1 dagar + hemuppgift i april och augusti.
Fotbollsfysiologi, fotbollspsykologi och matchanalys med start hösten 2020.
UEFA B i Borås.
* Tipselitutbetalning
Utbetalningar kommer att göras två gånger nästa år- maj och september.

Thomas Lyth gick sedan igenom vilka speciella fokuspunkter man kommer att ha under den stundande elitcertifieringen. Certifieringen kommer i år, att för första gången vara klar innan årsskiftet och deadline är satt till den 15/12.

Oddevolds certifierare kommer i år för första gången, att vara tidigare sportchefen på Svensk Elitfotboll, Stefan Lundin. Hasse Lindbom har haft detta uppdrag under de tidigare fyra åren.

Sedan var det Peter Kleve från akademichefsrådet, som tog upp följande frågor:
* Spelformer
Skall akademilagen spela 11 mot 11 i P 13/14 eftersom UEFA vill börja spela landskamper för denna åldersgrupp? En lång diskussion följde. Det tycktes vara en övervikt för 9 mot 9 bland de närvarande klubbarna, med tillägget att en viss anpassning till 11 mot 11 bör ske.
* Matchmanual för P 19, P 17 och P 16.
Sådan finns för A-lagen och bör tas fram även här gällande matcharrangemangen, så att en lägsta nivå skall gälla oavsett var matchen går. Önskvärt om alla matcher filmas.
* Seriepyramiden för P 16
Diskussion om den skall se ut på liknande sätt som för P 19/P17. Anledningen är främst, att det nu varit alltför många ojämna matcher. Göteborgs Fotbollförbund är helt emot ett sådant förslag. Totalt sett verkade fler distrikt vara emot en förändring än för.
* Matcher samtidigt
Det fanns önskemål om att lägga fler än en match på samma dag mellan två klubbar, då lagen kan åka tillsammans i samma buss. Detta kommer inte att styras uppifrån, utan klubbarna får själva ta initiativ om man vill göra så.

Mötet tog sedan upp frågor man vill att akademichefsrådet skall driva:
* Ta fram ett förslag på i vilken ordning klubbar och lag skall rankas och som kan vara vägledande för kommuner när det gäller framför allt plantillning vid matcher och träningar.
* Högre krav på domarnivån för P 19 och P 17.
* Matchning av P 15.
* Se till att akademichefsrådet innehåller ledamöter från alla serienivåer allsvenskan-div 2.

De sista tre timmarna var avsatta för workshop gällande barnkonventionen och först ut i denna fråga var Beatrice Clark, ansvarig för samhällsnytta & samhällsengagemang hos Svensk Elitfotboll, som gick igenom delar av förbundets uppförandekod.
* Alla känner sig välkomna, oavsett kön, sexuell läggning, religion, etnicitet eller nationalitet.
* Alla känner sig trygga och säkra att gå på våra arrangemang.
* Vi arbetar tillsammans för att bejaka den positiva stämningen på våra läktare.
* Vi alla visar respekt för varandra oavsett om det rör spelet, domarna, ledarna, anställda, förtroendevalda eller publiken.
* För oss handlar fotboll om rättvisa, respekt, värdighet och glädje och vi agerar för att visa det.
Hon sände också ut frågan ”Vad innebär det när barnkonventionen blir lag från och med den 1 januari 2020?” och lät oss åhörare fundera på den.

Sedan var det dags för Cecilia Åhl, UNICEF, att beskriva vad barnkonventionen innebär under följande rubriker:
* Barnkonventionens innehåll
* Barnkonventionens grundprinciper
* Idrottens värdegrund
* Idrottsrörelsen & barnkonventionen
* Bedömning av barnets bästa

Cecilia hade googlat en hel del på olika fotbollsklubbars hemsidor och förevisade sex positiva och sex negativa åsikter om den verksamhet som bedrivs. En intressant diskussion följde om de utplockade åsikterna.

Hon sände också med några frågor för klubbarna att fundera på:
Hur kollar man efterlevnaden av barnkonventionen?
Vad gör vi om någon bryter mot den?
Har vi en kris- och handlingsplan i klubben?
Vart vänder man sig i klubben om man har blivit utsatt?
Är det lätt att hitta information på hemsidan?
Hur för vi vidare vad som gäller till nya ledare?
Kräver vi utdrag ur belastningsregistret!
Vad gör vi för att 8-19-åringarna skall kunna påverka verksamheten i klubben?

Svante Samuelsson avslutade dagen med att tacka de 50-talet deltagarna för en intressant och givande dag.


17 Okt 2019 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Mer om IKO
Lagbild från 1932 ...
 
Bildad 3 juli 1932
Namnet Oddevold är en äldre form av Uddevalla.
 
Oddevold nära hjärtat?
Läs om värdegrund i IKO.
Bild: Kanslichefen har ordet ...
Klubbens dokument ...
Oddevoldtråden m fl
Bild: Klubbdokument ...
 
Underbara
87
hittills ...
Klubblåt: Bohus Bataljon
K. Bill, T. Westerhäll
Bild: Klubblåt ...
 
 
Klubbemblem
EPS | PNG | BV | SV
Bild: Klubbemblem ...
 
Bild: Matchställ ...
Ordinarie matchställ ...
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...