Bild: Puff om vad som är aktuellt.
Bild: oTV Bar
Nyheter
Bild | 15 Jun 2019 - 16:43 U 17-IFK Norrköping
U 17-IFK Norrköping

Det bjöds på en jämn o bra match idag när Norrköping var på besök. Vi gör en mycket bra första ha ...

15 Jun 2019 | Läs mer

Det bjöds på en jämn o bra match idag när Norrköping var på besök.
Vi gör en mycket bra första halvlek men lyckas inte få in bollen.
Tyvärr slarvar vi lite bakåt så vi släpper två bollar.
Bör det sen blir 0-3 är det svårt att vända matchen. Vi fullföljer dock bra och matchen slutar just 0-3.


15 Jun 2019 | Nyhetskälla
Bild | 09 Jun 2019 - 17:06 Förlust i derbyt
Förlust i derbyt

I grannstadsderbyt var Oddevold chanslösa mot ett FC Trollhättan, som var bättre i allt och med stora steg närmar sig förstaplatsen i tabellen.

Matchen slutade 0-2 (0-1).

Reportage kommer senare.


Målen
0-1 (1.37) Albinot Rexhepi
0-2 (48.38) Fredrik Sundström

Varningar
Oddevold: Semir Aganspahic (41).
Trollhättan: -

Laget
David Olsson
Ali Al Habobi-Mergim Shala-Besim Alimi-Alexander Almqvist
Armend Shillova (60) -Rasmus Andernil Bozic-Semir Aganspahic (67)-Kamal Mustafa
Axel Pettersson (67)-Ajdin Zeljkovic

Ersättare
Kristoffer Björk, MV (-)
Oscar Iglicar (60)
Valon Gashi (67)
Philip Hällgren (67)
Filip Schöön (-)

Domare
HD: Mohamed Nablsi
AD 1: Tobias Nordström Östling
AD 2: Mats Danielsson

Publik
798


09 Jun 2019 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 09 Jun 2019 - 01:10 Leif Lindvärn inför dagens match mot Trollhättan
Leif Lindvärn inför dagens match mot Trollhättan

Inför eftermiddagens match har vi hunnit lite drygt en tredjedel in i seriespelet i en serie, där det i stort sett är omöjligt att förutspå segrande lag i någon match. Uttrycket ”Alla kan slå alla” är vanligt förekommande i fotbollens värd och missbrukas allt som oftast, men i årets Söderettan är det verkligen ingen sliten klyscha utan i högsta grad en sanning.

För egen del har vi kunnat konstatera, att i stort sett alla matcher vi varit inblandade i har varit mycket jämna, där matcher vi vunnit lika gärna kunnat sluta i förluster och vice versa.

I senaste hemmamatchen mötte vi ett Kristianstad, som startat serien helt katastrofalt dåligt, men som i matcherna innan besöket på Rimnersvallen bytt tränare och i samband med detta brutit den negativa trenden. Att möta ett lag i en sådan period är inget man vill göra.

Vi fick också se och lära känna ett Kristianstad som var flera klasser bättre än man varit i de inledande omgångarna.

Trots att vi tog ledningen två gånger i den första halvleken och gick till pausvila i ledning fick vi inte med oss några poäng. Denna match liknande flera av de tidigare matcher vi spelat så till vida att, den var så jämn att man inte har råd att var ouppmärksam eller göra de minsta misstag om man skall få poäng med sig.

Det såg ut som vi hade matchen i vår hand, men små detaljer, dock ack så viktiga, gjorde att vi inte ens fick med oss ett oavgjort resultat, utan Kristianstadsspelarna kunde överlyckliga lämna Uddevalla för den långa färden hemåt med årets första seger på bortamark.

I förra matchen bar det iväg till Jönköping för mötet med nykomlingen Assyriska Turabdin, som också hade det lite besvärligt i inledningen av serien, om än inte i samma utsträckning som Kristianstad.

Tyvärr gjorde vi nog här vår sämsta insats i år och var egentligen chanslösa till att få med oss någon poäng. Vi reducerade visserligen med tolv ordinarie minuter kvar och hade några minuter senare ett bra skottläge för kvittering, men sett till matchen i sin helhet hade det inte varit rättvisande.

Vi tycktes inte ha någon riktig energi och spelarna såg lite uppgivna och vilsna ut, så det är bara till att hoppas, att en veckas träning gjort laget gott.

Även i dag möter vi ett lag som hade det tufft i början av säsongen, nämligen FC Trollhättan, som på de fyra inledande matcherna endast lyckades spela ihop en enda poäng. Nykomlingar brukar ju oftast vara bra i början, men Trollhättan har alltså gjort precis tvärtom, genom att på de följande sju matcherna rada upp sex segrar och en oavgjord.

Detta har gjort, att man rusat rakt igenom hela serien och kommer att ståta längst upp i tabellen efter tolv omgångar om man vinner dagens match. En sådan förvandling kunde nog inte ens den mest inbitne Trollhättesupporter tro på, när laget i den fjärde omgången modstulet lämnade Edsborg efter förlusten mot Utsikten med 0-1.

När de gamla rivalerna Trollhättans IF och Trollhättans FK 2001 bestämde sig för att gå samman i en gemensam elitsatsning i form av FC Trollhättan var siktet inställt på att bli ett elitlag och att i första hand nå upp till Superettan. När man vann Div 1 2008 gjorde man det, men sejouren där blev bara tvåårig och så var man tillbaka i ettan igen.

Man har ju dessutom vid två tillfällen, 2014 och 2016, även ramlat ur Div 1. Förra året gick man alltså upp i ettan igen, men först efter att man kvalat sig upp, då man slutade tvåa i serien, och nu ser man således ut att vara på väg med stormsteg upp mot en eftertraktad plats i den svenska fotbollseliten.

Trollhättans främsta tillgång så här långt har varit försvarsspelet, där man är välorganiserat och där man spelar på säkerhet och sällan bjuder motståndarna på något. Det har också lett till, att man släppt in minst mål av alla lag.

Framåt vilar ansvaret tungt på trion Robert Lipovac (6 mål), Albinot Rexhepi (5 mål) och Richard Cindric (4 mål), som gjort 15 av lagets 16 mål.

Vid de 14 tidigare mötena klubbarna emellan är det helt lika: tre segrar vardera, en med två mål och två med ett mål, vilket också innebär att åtta matcher slutat oavgjort. Dessutom slutade träningsmatchen i februari 1-1.

Det alltid emotsedda grannstadsderbyt känns extra betydelsefullt denna gång, då Trollhättan vid seger alltså övertar serieledningen och samtidigt ser till att Oddevold hålls kvar på nedflyttningsplats. För att Oddevold skall undvika denna plats fordras seger och i så fall tar vi oss över båda strecken och avancerar tre placeringar.


Truppen
Kristoffer Björk
David Olsson
Ajdin Zeljkovic
Alexander Almqvist
Ali Al Habobi
Semir Aganspahic
Kamal Mustafa
Oscar Iglicar
Mergim Shala
Valon Gashi
Filip Schöön
Rasmus Andernil Bozic
Axel Pettersson
Armend Shillova
Philip Hällgren
Besim Alimi


09 Jun 2019 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Mer om IKO
Lagbild från 1932 ...
 
Bildad 3 juli 1932
Namnet Oddevold är en äldre form av Uddevalla.
 
Oddevold nära hjärtat?
Läs om värdegrund i IKO.
Bild: Kanslichefen har ordet ...
Klubbens dokument ...
Oddevoldtråden m fl
Bild: Klubbdokument ...
 
Underbara
86
hittills ...
Klubblåt: Bohus Bataljon
K. Bill, T. Westerhäll
Bild: Klubblåt ...
 
 
Klubbemblem
EPS | PNG | BV | SV
Bild: Klubbemblem ...
 
Bild: Matchställ ...
Ordinarie matchställ ...
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...