Bild: Puff om vad som är aktuellt.
Nyheter
Bild | 28 Okt 2019 - 20:07 Jan Torefjords Ungdomsstipendium 2019
Jan Torefjords Ungdomsstipendium 2019

Jan Torefjords Ungdomsstipendium instiftades i år och skall utdelas årligen till en spelare i IK ...

28 Okt 2019 | Läs mer

Jan Torefjords Ungdomsstipendium instiftades i år och skall utdelas årligen till en spelare i IK Oddevold i åldern 16-19 år, som utvecklats på ett bra sätt som fotbollsspelare och som för sina lagkamrater varit ett föredöme både på och utanför planen.

På bilden ovan ser vi pristagaren Elliot Stroud tillsammans med Jan Thorefjord.
Foto: Susann Sannefjäll.


Priset skall delas ut i samband med Oddevolds sista seriematch på hemmaplan och premiäråret var det Skövde AIK som stod för motståndet.

Pristagaren utses av tränarna i de aktuella åldersgrupperna i samarbete med föreningens ungdomsansvarige och i år föll valet på Elliot Stroud med följande motivering:

Elliot Stroud har utvecklats otroligt mycket under det senaste året och varit den dominerande spelaren i Oddevolds U 17-lag, som spelat i Sveriges högsta serie P 17 Allsvenskan.

Genom sina utmärkta insatser i P 17 Allsvenskan flyttades han snart upp i Oddevolds A-trupp. Debuten i Div 1 lät inte vänta på sig och via inhopp till startspelare blev han i slutet av året en av lagets viktigaste spelare.

Han är en bra lagkamrat med fötterna på jorden och hans positiva inställning parat med ledarskap och en ödmjuk inställning har gjort honom till den självskrivne lagkaptenen.

Han är mycket träningsvillig och visar stort klubbhjärta genom att alltid ställa upp när så behövs i olika sammanhang.

Vid sidan av all fotboll sköter han på ett utmärkt sätt sitt skolarbete.

Det är därför vi med stolthet delar ut Jan Torefjords Ungdomsstipendium 2019 till Elliot Stroud.


28 Okt 2019 | Nyhetskälla
Bild | 23 Okt 2019 - 08:39 Ordföranden har ordet: Återtåget inleds omedelbart!
Ordföranden har ordet: Återtåget inleds omedelbart!

Hej vänner!

Hur tungt det än känns just nu, känner jag en stor tillförsikt inför framtiden för vårt representationslag och för hela föreningen. Det sker så mycket positivt i vår förening. Detta måste jag få utveckla i ord och här följer lite av vad vi håller på med i föreningen och som måste belysas och framför allt förmedlas. Vi har mycket att vara riktigt stolta över trots vår degradering.

Vi kommer att spela i div 2 nästa år med vårt representationslag, så är det, och det känns inte bra, MEN, vi tror inte att detta bara är negativt, hur dumt det än kan låta för vissa. Varför då? Jo, för nu kommer föreningen, att kunna skola in våra unga, lovande talanger på ett betydligt bättre sätt än vad som är möjligt i stentuffa div 1 och på sikt kommer det att bli riktigt bra. Talangerna kommer att utgöra en viktig del av stommen i vårt kommande div 1-lag, till att börja med.

Vi vill ha en lokal stomme, det är en förutsättning för att kunna lyckas med vår vision och dröm om elitfotboll och den drömmen lever fortfarande kvar hos ledningen och det är viktigt, trots degraderingen.

Nu skall vi omgående fortsätta att bygga vidare på det som vi redan har inlett under 2019, det starka och det mer lokala och framtida IK Oddevold! Med detta menar vi främst Trestad, Bohuslän och Dalsland. Dock kommer naturligtvis erfarenhet och spets att behöva tillföras utifrån, för att kunna nå vår vision om några år.

Vi behöver bland annat se över längden på avtalen med våra spelarna, för att få en större kontinuitet, vilket har stor betydelse för framtida framgångar. Åtgärder som denna och andra justeringar gör att vändningen kommer för representationslaget. Det är jag helt övertygad om!
Flera kallar detta för göra om och göra rätt. Jag tycker, att det är precis vad det handlar om och nu gör vi detta!

En mycket spännande resa som redan har inletts under 2019 tar nu sin fortsättning.

Om vi ser på andra delar av klubben så har vi mycket att glädjas över. Inom ungdomsverksamheten har vi numera en 2-stjärning ungdomsakademi som utvecklas och som idag är den enda tipselitakademin i Trestad och Bohuslän.

Till våra yngre lag och till vår fotbollsskola har vi rekordmånga ungdomar i de flesta ålderskullarna. Stor tillströmning sker till vår fina ungdomsverksamhet. Till fotbollsskolan för femåringar har vi över 50 barn och det är ett lysande exempel på vår utveckling och att många familjer vill se sina barn spela fotboll hos oss.

Vi kommer även nästa år att arrangera Oddebollen, nu för 35e gången i rad! Ca 200 lag från hela Sverige, delar av Norge samt även Kina nu senast, kommer till Uddevalla under första helgen i augusti och träffar nya vänner, spelar fotboll och har framför allt fantastiskt roligt tillsammans. Detta är en otrolig reklampelare för Uddevalla Kommun och turneringen stärker varumärket Uddevalla, men även naturligtvis vår klubb med kommunens tidigare namn, Oddevold.

Vår fina parafotbollverksamhet i Oddevold Grunden utvecklas och redan i år arrangerade vi Sveriges största paraturnering i fotboll, Oddevold Grunden Open Cup. Detta skall vi vidareutveckla till nästa år. En underbar cup som är så viktig för många ungdomar.

Vi skall fortsätta, att kämpa stenhårt för att redan nästa år ha en ny konstgräsplan vid vår anläggning Thordéngården och som då kommer att bli en av dom bästa träningsanläggningarna i Bohuslän.

Även våra verksamhetsutskott utvecklas och andas optimism. För att belysa vår verksamhet, kan jag exemplifiera detta med de livliga aktiviteter som ägde rum på Thordéngården i måndags, bara två dagar efter att vi degraderats.

I ett rum satt ett nybildat och utvidgat fotbollsutskott bestående av åtta personer och arbetade med alla uppgifter inför nästa års säsong. I rummet bredvid satt vår supportklubb Bohus Bataljon och hade styrelsemöte och planerade hur man bäst kan hjälpa till med att stötta A-laget och föreningen.

I ett tredje rum satt ett rekordstort marknadsutskott, elva personer ingår i detta, och arbetade intensivt med olika frågor. Här deltog jag själv och verksamheten i detta utskott har verkligen börjat ta fart. Vi har idag en mycket stark uppställning som tillsammans med befintliga och nya partners kommer att börja utveckla vårt ”nätverk” för att tillsammans skapa mervärde för alla parter. Det skall löna sig att vara med i vårt partnernätverk och här sker många spännande saker framöver.

Hela föreningen skall jobba målstyrt och vi skall omedelbart tillbaka till div 1!

Nu sluter vi leden och fortsätter resan framåt och uppåt!!!

Peter Bjurström
Ordförande IK Oddevold

(Foto: Erik Weiefors, Bohusläningen)

23 Okt 2019 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 22 Okt 2019 - 07:31 Välkommen till Oddevolds prylmarknad
Välkommen till Oddevolds prylmarknad

Fynda och fika, ja det gör ni såklart hos oss på lördag den 26 oktober. Vi har öppet i vår lada mellan kl. 10-13.
Ni hittar oss på Thordéngården på I17-området i Uddevalla.

Här kan du bland alla våra hyllor och bord göra fynd av allt mellan himmel och jord. Vi har fått in massor med nya saker, så prylladan är välfylld.

Glöm inte bort vår möbelavdelning på nedervåningen, där finns fina möbler bland annat köksmöbler, byråer, fåtöljer, stolar och skrivbord.

När det är prylmarknad är självklart Bohus Bataljon på plats och säljer lotter och i serveringen kan man köpa kaffe med hembakat, korv och bröd, dricka med mera.

Hos oss kan ni betala med kontanter, swish eller kort.

Varmt välkomna till oss på lördag!

Prylmarknadsgruppen


22 Okt 2019 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Mer om IKO
Lagbild från 1932 ...
 
Bildad 3 juli 1932
Namnet Oddevold är en äldre form av Uddevalla.
 
Oddevold nära hjärtat?
Läs om värdegrund i IKO.
Bild: Kanslichefen har ordet ...
Klubbens dokument ...
Oddevoldtråden m fl
Bild: Klubbdokument ...
 
Underbara
87
hittills ...
Klubblåt: Bohus Bataljon
K. Bill, T. Westerhäll
Bild: Klubblåt ...
 
 
Klubbemblem
EPS | PNG | BV | SV
Bild: Klubbemblem ...
 
Bild: Matchställ ...
Ordinarie matchställ ...
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...