×
 
Bild: Klubbemblem - Oddevold.se
Bild: Header - Oddevold.se

Klubbens A-lag

A-laget har flera och relativt långa perioder med elitfotboll i de högsta serierna. Just nu är vi ännu inte tillbaka där, men fokus är alltid att vinna. Med våra tränare Rikard Nilsson och Robin Rundström satsar vi #uppåtframåt via en grund byggd på lokal förankring och egna produkter.

Mer om resultat: Tabell mm

Bild: A-laget laddar vid match
A-laget laddar vid match. Foto: Carpi.se

Klubbens a-lag är sprunget ur stadsdelslaget Karlsbergs IF på 30-talet. Officiellt bildades dock klubben 1932 med olika namn aktuella innan det stannade vid IK Oddevold. Skeppsredare Gustaf B Thordén var sedan inblandad i att Varvets IF slogs ihop med Oddevold på 50-talet.

Mer om A-laget:

Bild: Extern länk Klubbhistorik
Bild: Extern länk Lagsidan

Länkarna öppnas via extern sajt.
Under 50-talet började också lagets framgångar ta fart. Detta årtionde tog oss till spel i näst högsta serien. Perioden visade även lagets stora publikintresse, med flera matcher som drog mellan 10-18 000. Resultatmässig topp för denna era nåddes med att vara en plats ifrån att ta oss till Allsvenskan i början av 60-talet.

Utöver nuvarande är det värt att notera några historiska tränare som många säkert känner till. Namn som Gunnar Gren, Roy Hodgson och Torbjörn Nilsson har suttit vid rodret. Den sistnämnde var inblandad några år av vår hittills mest framgångsrika period under 80-90-talet som också inkluderade spel i Allsvenskan.

Via länkarna i inforutan kan Ni läsa mer om laget. Ni hittar där förhållandevis aktuell info om nuvarande trupp. I detta ingår även presentation av spelare och ledare med bild på lagsidan.
 
Mer om fotbollen för a-laget:
Kommande matcher mm

Aktuell tabell

  LAG S     DP
1 Ahlafors IF 0 0 0
2 IF Karlstad Fu 0 0 0
3 Grebbestads IF 0 0 0
4 IFK Tidaholm 0 0 0
5 IFK Åmål 0 0 0
6 IK Gauthiod 0 0 0
7 IK Oddevold 0 0 0
8 Lidköpings FK 0 0 0
9 Nordvärmland FF 0 0 0
10 Stenungsunds IF 0 0 0
11 Sävedalens IF 0 0 0
12 Vårgårda IK 0 0 0
13 Vänersborgs FK 0 0 0
14 Vänersborgs IF 0 0 0

Källa: SvFF | Detaljerad tabell
Bild: HeaderCorner
A-lagsnytt
Bild | 05 Jun 2020 - 17:30 Välkommen Armin!
Välkommen Armin!

Armin Ibrahimovic har tränat och spelat med vår a-trupp sen i mars men på grund av problem med öv ...

05 Jun 2020 | Läs mer

Armin Ibrahimovic har tränat och spelat med vår a-trupp sen i mars men på grund av problem med överskrivningen har han inte varit officellt klar för Oddevold, förrän nu.

Sportchef Johan Patriksson säger så här om vår nya målvakt.
- Armin är en modern målvakt som är bra med fötterna, reaktionssnabb och trygg i luften. Vi har hittat en bra målvakt med mycket potential så vi tror att Armin även har ytterligare nivåer i sig.

22-årige Armin spelade senast i Utsikten och vi fick tidigt tips om honom via Semir Aganspahic då de spelat tillsammans tidigare. Att övergången nu är helt klar passar perfekt inför den efterlängtade seriestarten 14 juni.

Varmt välkommen till Oddevold Armin!

05 Jun 2020 | Nyhetskälla
Bild | 26 Maj 2020 - 20:54 Full fart på Rimnersvallen
Full fart på Rimnersvallen

I dessa Coronatider då vi fotbollsälskare, ja, alla älskare av idrott, gått på svältkost under flera månader greppar vi tag i varje möjlighet att stilla vår tilltagande hunger och det har på sistone tagits små steg mot en normalisering.

När det gäller fotboll på TV har vi fått ett skapligt substitut i form av publikfria matcher från den tyska ligan. Den levande versionen av världens populäraste idrottsutövning har dessutom på sistone försiktigt gläntat på dörren i form av ungdomsfotboll i de lägre åldrarna.

Vill man däremot se seniorer i aktion på plats får man nöja sig med att besöka en träning. Parar man sedan det med att den äger rum på föreningens matcharena närmar vi oss ytterligare ett litet steg mot den seriepremiär vi så hett efterlängtar.

Därför ställde jag på tisdagskvällen in siktet mot Rimnersvallen och den fantastiskt fina gräsmatta dess A-plan visade upp. Solen sken starkt och värmande från en klarblå himmel när Oddevolds A-trupp tog planen i besittning vid halv sex-tiden för ett 90 minuters träningspass.

I stort sett var hela truppen på plats och på programmet stod bland annat uppspel, avslut och spel på nästan fullstor plan. Hela tiden kunde man höra tränare Rickard Nilssons höga och bestämda stämma förmedla koncisa instruktioner blandade med uppmuntrande tillrop.

Det var bra tempo hela tiden i de olika övningarna och man kunde riktigt se hur mycket spelarna längtade efter att allvaret skulle infinna sig. Det allvar som i dagsläget innebär seriepremiär söndagen den 14 juni mot Lidköpings FK just på den plan jag omnämnt ovan.

Vi har en intressant spelartrupp med en hälsosam mix av gammalt och ungt och en spännande tränarduo, så våra förhoppningar på årets säsong har en optimistisk prägel.

Alla längtar efter att världens längsta försäsong äntligen ska ta slut och på fredag den 29 maj får vi besked från Folkhälsomyndigheten om väntan är över den 14 juni.


26 Maj 2020 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 02 Maj 2020 - 15:06
"Det kommer bli svårt att störa oss"

Hej Rikard Nilsson, huvudtränare för A-laget, hur är läget?
– Under omständigheterna bra, men vi är alla naturligtvis väldigt sugna på att spela match och visa vad vi kan och vad vi har tränat på under våren. Vi har idag en trupp med 20 man där alla är så bra att de bör spela varje match. Men det är ju precis det man önskar sig som tränare så det är ett angenämt problem.

Och din första tid här i Oddevold?
– Både jag och Robin (assisterande) är helnöjda med första tiden här och vi har från första dagen känt att detta kommer bli bra. Truppmässigt är vi verkligen supernöjda och det finns en attityd och en organisation här i klubben som man måste gilla.

Det har blivit en extra långa försäsong i år? Hur påverkar det er?
– Vi tog ett lite brejk på två veckor och sen har vi tränar två gånger i veckan i april så det blir lite mindre intensitet natuligtvis. Spelarna saknar matcherna, gnistan är svårare att få fram när det inte finns matcher utan bara träningar som rullar på.

– Vi var redo för säsong i mars men sen fick vi pausa. Det blev ett litet nederlag naturligtvis, men vi får göra det bästa av situationen. Vi är ett jäkligt bra lag så detta kommer bli bra.

Planerad seriestart är 14 juni hemma mot Lidköpings FK
– Vi hoppas och planerar för det, men sen kan allt ändras i dessa tider. I maj kommer vi växla upp och träna tre gånger i veckan och sen fyra pass i veckan fram mot seriestart. Vi har även två träningsmatcher planerade i juni, först mot FC Trollhättan och sen spelar vi även mot Grebbestad.

Vad är dina tankar om att spela div 2 som enkelserie?
– Det bjuder in fler lag i toppstriden. Med 13 matcher blir varje match en final och det gäller att vara med från början. Oddevold har en trupp för att spela 26 matcher och vi blir inte störda av en skada eller avstängning på samma sätt som ett lag med en smalare trupp. För vi har minst en lika bra spelare att stoppa in. Men vi får se när vi är igång.

Vad ser ni för mål med säsongen?
– Vi har som sagt en bredd och en topp som jag inte tror många lag i div 2 har och jag håller inte på med fotboll för att komma trea men sen blir det lite annorlunda med bara 13 matcher. Men vi skall natuligtvis vara med i toppen.

Roliga nyheter är att Kenan Mehovic är spelklar igen efter knäproblem.
– Det är jättebra, Kenan är en spelare som på sina bästa dagar är seriens bästa mittfältare. Han har genomfört en bra rehab som gett väldigt bra resultat och har nu tränat med oss ett tag och det ser bra ut. Han är en injektion på träningen med sin inställning, han driver på, är engagerad och lyfter hela laget.

Hur är läget i övrigt i truppen?
– Vi har haft lite småskador under våren, men idag är alla spelare friska och hela och alla ser verkligen riktigt bra ut, vi har som sagt en sinnessjuk konkurrens på alla positioner. Det är ett riktigt lyxproblem. Fördelen är att det är fem byten i div 2. Vi kan egentligen byta fem spelare i paus och förbättra laget.

Vem blir utropstecknet i laget i år?
– Det är svårt, för jag är verkligen imponerad av många spelare. Vissa spelare visste jag natuligtvis sedan tidigare att de var bra men jag är kanske ändå mest imponerad av de många yngre spelarna i truppen som verkligen visar framfötterna.

– Oddevold har fått fram många riktigt bra fotbollsspelare från akademin de senaste åren och sen har vi även några unga spelare utifrån som alla verkligen konkurrerar om en plats i laget. Alla spelare i truppen levererar på en väldigt bra nivå efter våra högt ställda krav så det blir inte lätt att ta ut en startelva i juni.

Då hoppas vi att vi kan få se lite bra fotboll framöver.
– Ja verkligen, vi är alla väldigt sugna på seriestart, vi går och väntar och behöver nu ett mål att tagga igång mot. För gör vi vårt jobb med den trupp och de spelare vi har här i Oddevold i år så kommer det bli svårt att störa oss. Det vill jag lova.

-----------------
Foto: Susann Sannefjäll

02 Maj 2020 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Bild: HeaderCorner
Kolla här!
Bild - Bli medlem ...
Bild: Koppla ditt spelkort hos Svenska Spel till vår förening och stöd våra ungdomslag ...Koppla spelkortet hos
Svenska Spel till oss.
Bild - Oddebollen ...
Bild: Ideellt engagerade ungdomar ...
Din hjälp behövs: stort som smått för barn/ungdomar, para, Oddebollen, matcharrangemang, skötsel av anläggningar.

Hör av dig!
info@oddevold.se
0522-64 56 50
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...