×
 
Bild: Klubbemblem - Oddevold.se
Bild: Header - Oddevold.se

Klubbens A-lag

A-laget har flera och relativt långa perioder med elitfotboll i de högsta serierna. Just nu är vi ännu inte tillbaka där, men fokus är alltid att vinna. Med våra tränare Rikard Nilsson och Robin Rundström satsar vi #uppåtframåt via en grund byggd på lokal förankring och egna produkter.

Mer om resultat: Tabell mm

Bild: A-laget laddar vid match
A-laget laddar vid match. Foto: Carpi.se

Klubbens a-lag är sprunget ur stadsdelslaget Karlsbergs IF på 30-talet. Officiellt bildades dock klubben 1932 med olika namn aktuella innan det stannade vid IK Oddevold. Skeppsredare Gustaf B Thordén var sedan inblandad i att Varvets IF slogs ihop med Oddevold på 50-talet.

Mer om A-laget:

Bild: Extern länk Klubbhistorik
Bild: Extern länk Lagsidan

Länkarna öppnas via extern sajt.
Under 50-talet började också lagets framgångar ta fart. Detta årtionde tog oss till spel i näst högsta serien. Perioden visade även lagets stora publikintresse, med flera matcher som drog mellan 10-18 000. Resultatmässig topp för denna era nåddes med att vara en plats ifrån att ta oss till Allsvenskan i början av 60-talet.

Utöver nuvarande är det värt att notera några historiska tränare som många säkert känner till. Namn som Gunnar Gren, Roy Hodgson och Torbjörn Nilsson har suttit vid rodret. Den sistnämnde var inblandad några år av vår hittills mest framgångsrika period under 80-90-talet som också inkluderade spel i Allsvenskan.

Via länkarna i inforutan kan Ni läsa mer om laget. Ni hittar där förhållandevis aktuell info om nuvarande trupp. I detta ingår även presentation av spelare och ledare med bild på lagsidan.
 
Mer om fotbollen för a-laget:
Kommande matcher mm

Aktuell tabell

  LAG S     DP
1 Vänersborgs IF 9 12 23
2 IK Oddevold 9 14 22
3 Grebbestads IF 9 6 17
4 IK Gauthiod 9 7 15
5 Stenungsunds IF 9 1 15
6 Vänersborgs FK 9 7 14
7 Sävedalens IF 9 4 14
8 Ahlafors IF 9 -7 12
9 IF Karlstad Fu 9 -1 10
10 Nordvärmland FF 9 -3 9
11 Lidköpings FK 9 -3 9
12 Vårgårda IK 9 -10 5
13 IFK Åmål 9 -16 5
14 IFK Tidaholm 9 -11 4

Källa: SvFF | Detaljerad tabell
Bild: HeaderCorner
A-lagsnytt
Bild | 19 Sep 2020 - 15:07 Storseger när målskyttet lossnade
Storseger när målskyttet lossnade

Oddevold gick till halvtidsvila med knapp ledning, men efter pausen lossnade det ordentligt och m ...

19 Sep 2020 | Läs mer

Oddevold gick till halvtidsvila med knapp ledning, men efter pausen lossnade det ordentligt och målen trillade in med jämna mellanrum.

Matchen slutade 5-0 (1-0) och Oddevolds mål gjordes av Viktor Mollapolci 3, Mido och Emil Niklasson.

Reportage kommer senare.


Målen
1-0 (16.56) Viktor Mollapolci
2-0 (65.11) Viktor Mollapolci
3-0 (76.30) Viktor Mollapolci
4-0 (84.39) Mido
5-0 (90+3.43) Emil Niklasson

Laget
Armin Ibrahimovic
Alexander Almqvist-Philip Engelbrektsson-Filip Schöön
Oscar Iglicar (81)-Semir Aganspahic (73)-Kenan Mehovic-Elliot Stroud (81)-Emil Niklasson
Mido (88)-Viktor Mollapolci (81)

Ersättare
Magnus Lundberg (-)
Niclas Holgersson (73)
Jakob Berg (81)
Bilal Moussa (81)
Albion Vitija (81)
Irnnes Omicevic (88)
Albrim Demalijaj (-)

Utvisning
Oddevold: -
Ahlafors: Robin Eriksson (61).

Varningar
Oddevold: Filip Schöön (58).
Ahlafors: Joakim Elofson (23).

Domare
HD: Cavit Kinali, Göteborg
AD 1: Rasmus Jendmyr, Uddevalla
AD 2: Robert Jendmyr, Uddevalla

Publik
50


19 Sep 2020 | Nyhetskälla
Bild | 18 Sep 2020 - 23:18 Leif Lindvärn inför dagens match mot Ahlafors
Leif Lindvärn inför dagens match mot Ahlafors

Jakten på en plats i nästa års Div 1 går oförtrutet vidare. Efter åtta av de 13 omgångarna låg de tre huvudaspiranterna Vänersborgs IF, Oddevold och Grebbestad i huvudklungan med endast tre poängs marginal lagen emellan.

Men efter att Grebbestad i går förlorat mot Vänersborgs FK i en osannolikt målrik match med 6-4, har VIF och vi själva fått en möjlighet att göra ett litet ryck poängmässigt.

Vi måste å andra sidan ha i minnet, att inget är förutsägbart i denna serie. Att börja räkna poäng genom spekulationer har inte varit lyckosamt i år. Lagen slår varandra lite kors och tvärs och nu börjar också nerverna få en allt större betydelse. Vi har nu kommit till den tidpunkt, då det skall avgöras på vilken nivå man skall spela nästa år.

Det kan även svänga kraftigt i en och samma match och det fick inte minst Oddevold erfara i måndags, då en ”säker” 2-0-ledning förvandlades till 2-2. Det kunde till och med blivit ännu värre om Karlstad förvaltat ett friläge strax efter sin kvittering. Kaklet skall man slå i först i varje match likväl som efter avslutad säsong om man ska nå framgång.

I dag är det Ahlafors IF, som kommer till Rimnersvallen för att kämpa med oss om de viktiga poäng som står på spel. Våra motståndare är nykomlingar i årets serie efter att i överlägsen stil vunnit sin Div 3-serie.

- Ja, efter att ha spelat i trean i 9-10 år vann vi den serien i fjol, säger lagets tränare Michel Berntsson-Gonzalez.

Michel, som har Älvängens IK som moderklubb, gör i år sitt femte år i klubben som huvudtränare. När det gäller de egna insatserna på fotbollsplanen är han nog mest känd för sina år i BK Häcken, men har representerat ett flertal andra klubbar däribland Ljungskile och FC Trollhättan.

- Som spelare har jag spelat på Rimnersvallen, så det skall bli intressant att komma dit igen och möta en av favoriterna i serien.

Ahlafors har endast tappat en spelare ur fjolårets trupp och breddat den genom att ta in fem nya spelare. När det gäller hela truppen kommer de flesta spelarna från närområdet plus att man spetsat till den med några göteborgare.

- Vi har inga stora ambitioner, trots den jättefina säsong vi gjorde förra året, så siktet är inställt på att hänga kvar.

Den låga målsättningen till trots har man gjort bra ifrån sig och fick en riktig rivstart med sju poäng på de tre första matcherna.

- Jag är väldigt nöjd med hur vi inledde seriespelet. Då vågade vi spela det spel vi vill spela och gjorde många mål. Men nu på slutet har det inte gått så bra.

När jag då ifrågasätter hans påstående gällande att det gått dåligt på slutet med ren fakta i form av att man bara förlorat en av de senaste fyra matcherna säger han:

- Nej, resultatmässigt har det ju faktiskt inte varit så dåligt. Det är mer att jag känner, att vi gått ned oss pga att vi haft ett så tätt matchprogram på sistone. Vi spelade fem matcher på 13 dagar och det slet hårt på spelarna.

Skälet till det hårda matchprogrammet var att truppen drabbades av Coronaviruset, varvid matcher fick skjutas upp och sen tryckas in i det ordinarie programmet.

- Vi har egentligen varit bra med i alla matcher utom mot Karlstad, då vi förlorade med 6-3. Vi blev helt enkelt utspelade i den matchen. I den andra matchen vi förlorat i år, mot Grebbestad i förra omgången, blev det också stora siffror (1-4), men då var vi med bra länge i matchen, men vi var slitna och oskickliga och de avgjorde med två mål i slutet.

När jag ringer upp Michel på fredagskvällen och vi börjar prata om dagens match säger han, att jag ringde mitt under hans avslutande studier av några av Oddevolds matcher.

- Jag har inte sett Oddevold någon gång på plats, men jag har sett ett par streamade matcher samt några sammandrag, så jag har skaffat mig en bra bild av vad som väntar oss i dag.

Vad är det då för matchbild han ser framför sig? Kommer man att parkera bussen?

- Parkera bussen? Ja, lite så kan det nog bli – åtminstone till en början. Detta för att de skall tappa rytmen. Jag vet ju, att de kommer att ta oss hårt och högt.

Michel baissar rätt kraftigt lagets chanser att återvända hem med poäng i bagaget.

- Realistiskt sett blir det mycket svårt för oss att ta poäng i dag. Efter vår dipp den senaste tiden vill jag, att detta skall bli en moralstärkande match för vår del, avslutar Michel Berntsson-Gonzalez vårt samtal.

Ahlafors på bortaplan är ett målglatt lag. Där har man på sina fyra matcher varit inblandade i 24 mål, medan siffran på hemmaplan stannar vid tio.

Oddevold och Ahlafors har mötts åtta gånger i seriesammanhang mellan åren 1984-2008 i Div 2 och Div 3. Här har Oddevold ett statistiskt övertag med sju segrar mot en.


Truppen
Magnus Lundberg
Alexander Almqvist
Philip Engelbrektsson
Niclas Holgersson
Semir Aganspahic
Albion Vitija
Oscar Iglicar
Viktor Mollapolci
Mido
Irnnes Omicevic
Bilal Moussa
Elliot Stroud
Filip Schöön
Emil Niklasson
Jacob Berg
Albrim Demalijaj
Armin Ibrahimovic
Kenan Mehovic


18 Sep 2020 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 18 Sep 2020 - 18:35 Video: Inför Ahlafors hemma imorgon
Video: Inför Ahlafors hemma imorgon

Rikard reflekterar över oavgjort mot Karlstad. Hur är tankarna inför matchen mot Ahlafors imorgon på Rimnersvallen. Det dryftas även lite om de avslutande omgångarna.

Se intervjun på vår YouTube-kanal via oddevold.se/tv.

18 Sep 2020 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Bild: HeaderCorner
Kolla här!
Bild - Bli medlem ...
Bild: Koppla ditt spelkort hos Svenska Spel till vår förening och stöd våra ungdomslag ...Koppla spelkortet hos
Svenska Spel till oss.
Bild - Oddebollen ...
Bild: Ideellt engagerade ungdomar ...
Din hjälp behövs: stort som smått för barn/ungdomar, para, Oddebollen, matcharrangemang, skötsel av anläggningar.

Hör av dig!
info@oddevold.se
0522-64 56 50
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...