×
 
Bild: Klubbemblem - Oddevold.se
Bild: Header - Oddevold.se

Klubbens A-lag

A-laget har flera och relativt långa perioder med elitfotboll i de högsta serierna. Just nu är vi ännu inte tillbaka där, men fokus är alltid att vinna. Med våra tränare Rikard Nilsson och Robin Rundström satsar vi #uppåtframåt via en grund byggd på lokal förankring och egna produkter.

Mer om resultat: Tabell mm

Bild: A-laget laddar vid match
A-laget laddar vid match. Foto: Carpi.se

Klubbens a-lag är sprunget ur stadsdelslaget Karlsbergs IF på 30-talet. Officiellt bildades dock klubben 1932 med olika namn aktuella innan det stannade vid IK Oddevold. Skeppsredare Gustaf B Thordén var sedan inblandad i att Varvets IF slogs ihop med Oddevold på 50-talet.

Mer om A-laget:

Bild: Extern länk Klubbhistorik
Bild: Extern länk Lagsidan

Länkarna öppnas via extern sajt.
Under 50-talet började också lagets framgångar ta fart. Detta årtionde tog oss till spel i näst högsta serien. Perioden visade även lagets stora publikintresse, med flera matcher som drog mellan 10-18 000. Resultatmässig topp för denna era nåddes med att vara en plats ifrån att ta oss till Allsvenskan i början av 60-talet.

Utöver nuvarande är det värt att notera några historiska tränare som många säkert känner till. Namn som Gunnar Gren, Roy Hodgson och Torbjörn Nilsson har suttit vid rodret. Den sistnämnde var inblandad några år av vår hittills mest framgångsrika period under 80-90-talet som också inkluderade spel i Allsvenskan.

Via länkarna i inforutan kan Ni läsa mer om laget. Ni hittar där förhållandevis aktuell info om nuvarande trupp. I detta ingår även presentation av spelare och ledare med bild på lagsidan.
 
Mer om fotbollen för a-laget:
Kommande matcher mm

Aktuell tabell

  LAG S     DP
1 Vänersborgs IF 13 17 33
2 IK Oddevold 13 20 31
3 Stenungsunds IF 13 8 24
4 Grebbestads IF 13 4 21
5 Ahlafors IF 13 1 21
6 Lidköpings FK 13 5 19
7 IK Gauthiod 13 4 18
8 Vänersborgs FK 13 2 18
9 Nordvärmland FF 13 0 17
10 Sävedalens IF 13 -2 17
11 IF Karlstad Fu 13 -7 12
12 IFK Tidaholm 13 -11 8
13 Vårgårda IK 13 -13 8
14 IFK Åmål 13 -28 5

Källa: SvFF | Detaljerad tabell
Bild: HeaderCorner
A-lagsnytt
Bild | 27 Nov 2020 - 16:43 Mido förlänger sitt kontrakt
Mido förlänger sitt kontrakt

Oddevolds fotbollsutskott har glädjande nog lyckats förlänga med ytterligare en spelare från året ...

27 Nov 2020 | Läs mer

Oddevolds fotbollsutskott har glädjande nog lyckats förlänga med ytterligare en spelare från årets trupp – nämligen Mido.

Vid femtiden i dag satte Mido sin namnteckning på kontraktet, som betyder att han kommer att spela för fjärde året i Oddevolds tröja. Han kom till oss 2017 och var då här i två år och kom sedan tillbaka inför årets säsong. I år blev det tolv matcher och tre mål att lägga till de tidigare 43 matcherna och åtta målen. Totalt står han alltså på 55 matcher och elva mål.

Mats Johansson i fotbollsutskottet är mycket nöjd när alla formaliteter är avklarade.

- Alla som sett Mido vet att det är en mycket bra spelare. Han är irrationell och har en spetskompetens som är mycket värdefull.

Mido själv är också tillfreds med att det blir en fortsättning i Oddevold.

- Det var en självklarhet för mig att förlänga. Jag trivs jättebra i klubben, med killarna och med tränarna och vi har något mycket intressant på gång.

Vi ser fram emot att få se Mido virvla fram på fotbollsplanen nästa år i vår jakt på en topplacering.


27 Nov 2020 | Nyhetskälla
Bild | 23 Nov 2020 - 16:18 Första nyförvärvet är en gammal bekant
Första nyförvärvet är en gammal bekant

Oddevolds fotbollsutskott jobbar just nu för fullt med att göra klart med förlängning av kontrakten med de egna spelarna, men man hinner också med att titta utanför föreningen.

På bilden ovan välkomnas Imer Beqiri av fotbollsutskottets Mats Johansson.

Det har nu resulterat i att det första nyförvärvet för säsongen 2021 är klart och det är en spelare alla Oddevoldare känner till sen tidigare - nämligen Imer Beqiri.

På måndagseftermiddagen träffade han Oddevolds företrädare på Thordéngården och eftersom båda parter redan var överens om vad som skulle stå i kontraktet, var det pang på rödbetan med underskrifter och därpå följande fotografering.

- Han är en viktig pusselbit i vårt bygge av en stark trupp, som vi hoppas skall kunna ta oss upp i seriesystemet, säger Mats Johansson i fotbollsutskottet.

Imer spelade ju med oss åren 2017-18 och det blev sammanlagt 35 matcher och tre mål under de två säsongerna i Div 1 Södra.

De därpå följande två åren har han spelat i tvåan för Stenungsunds IF. Hans facit där blev 34 matcher och åtta mål. Notabelt är, att en av matcherna och ett av målen härrör från matchen mot Oddevold på Rimnersvallen i höstas.

- Det är grymt att vara tillbaka. Jag är här för att vinna serien med Oddevold, säger Imer.

Oddevold önskar honom varmt välkommen tillbaka till spelåret 2021.


23 Nov 2020 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 11 Nov 2020 - 19:41 Tre härliga förlängningar
Tre härliga förlängningar

Oddevold fortsätter att förlänga avtalen med sina egna spelare och i kväll blev det en hel trio som på löpande band bestämde sig för att fortsätta hos oss.

Det var Philip Engelbrektsson, Filip Schöön och Niclas Holgersson, som efter ungefär vardera fem minuters samtal med Mats Johansson och Leif Lindvärn utan tvekan satte sina signaturer längst ned på sina respektive avtal.

- Det känns fantastiskt bra, att de vill vara med i åtminstone två år i vår satsning uppåt/framåt. De har ju alla tre gjort en mycket bra säsong detta året och har trots sin ungdom, 20-21 år, redan skaffat sig värdefull rutin, säger en helnöjd Mats Johansson i Oddevolds fotbollsutskott.

Philip och Filip är verkliga uroddevoldare och har tillbringat hela sina fotbollsliv hos oss ända från fotbollsskolan till A-laget. Niclas kom till oss i år efter att ha spenderat senaste året i USA.

Filip spelade i år alla 15 matcher i serien och kvalet medan Philip och Niclas var med i elva av dem.

Vi hoppas inom kort kunna komma med fler glädjande nyheter gällande spelare som förlänger sina avtal.


11 Nov 2020 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Bild: HeaderCorner
Kolla här!
Bild - Bli medlem ...
Bild: Koppla ditt spelkort hos Svenska Spel till vår förening och stöd våra ungdomslag ...Koppla spelkortet hos
Svenska Spel till oss.
Bild - Oddebollen ...
Bild: Ideellt engagerade ungdomar ...
Din hjälp behövs: stort som smått för barn/ungdomar, para, Oddebollen, matcharrangemang, skötsel av anläggningar.

Hör av dig!
info@oddevold.se
0522-64 56 50
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...