×
 
Bild: Klubbemblem - Oddevold.se
Bild: Header - Oddevold.se

Klubbens A-lag

A-laget har flera och relativt långa perioder med elitfotboll i de högsta serierna. Just nu är vi ännu inte tillbaka där, men fokus är alltid att vinna. Med våra tränare Rikard Nilsson och Robin Rundström satsar vi #uppåtframåt via en grund byggd på lokal förankring och egna produkter.

Mer om resultat: Tabell mm

Bild: A-laget laddar vid match
A-laget laddar vid match. Foto: Carpi.se

Klubbens a-lag är sprunget ur stadsdelslaget Karlsbergs IF på 30-talet. Officiellt bildades dock klubben 1932 med olika namn aktuella innan det stannade vid IK Oddevold. Skeppsredare Gustaf B Thordén var sedan inblandad i att Varvets IF slogs ihop med Oddevold på 50-talet.

Mer om A-laget:

Bild: Extern länk Klubbhistorik
Bild: Extern länk Lagsidan

Länkarna öppnas via extern sajt.
Under 50-talet började också lagets framgångar ta fart. Detta årtionde tog oss till spel i näst högsta serien. Perioden visade även lagets stora publikintresse, med flera matcher som drog mellan 10-18 000. Resultatmässig topp för denna era nåddes med att vara en plats ifrån att ta oss till Allsvenskan i början av 60-talet.

Utöver nuvarande är det värt att notera några historiska tränare som många säkert känner till. Namn som Gunnar Gren, Roy Hodgson och Torbjörn Nilsson har suttit vid rodret. Den sistnämnde var inblandad några år av vår hittills mest framgångsrika period under 80-90-talet som också inkluderade spel i Allsvenskan.

Via länkarna i inforutan kan Ni läsa mer om laget. Ni hittar där förhållandevis aktuell info om nuvarande trupp. I detta ingår även presentation av spelare och ledare med bild på lagsidan.
 
Mer om fotbollen för a-laget:
Kommande matcher mm

Aktuell tabell

  LAG S     DP
1 Ahlafors IF 3 7 9
2 BK Forward 3 4 7
3 IK Gauthiod 3 3 7
4 Angered BK 3 5 6
5 IK Oddevold 2 1 4
6 IFK Skövde FK 3 0 4
7 Stenungsunds IF 3 0 4
8 Vänersborgs FK 3 -1 4
9 IF Karlstad Fu 2 -1 3
10 IFK Kumla 3 -2 3
11 Nordvärmland FF 3 -3 3
12 Yxhults IK 2 -2 1
13 Lidköpings FK 3 -3 1
14 Grebbestads IF 2 -4 0
15 IFK Tidaholm 2 -4 0

Källa: SvFF | Detaljerad tabell
Bild: HeaderCorner
A-lagsnytt
Bild | 12 Jun 2021 - 22:49 Seger i derbyt mot Grebbestad
Seger i derbyt mot Grebbestad

Oddevold var det klart bättre av lagen i den första halvleken och det var också då som matchen av ...

12 Jun 2021 | Läs mer

Oddevold var det klart bättre av lagen i den första halvleken och det var också då som matchen avgjordes och alla målen föll.

På bilden ovan ser vi Pontus Johansson, som på nytt gjorde en stabil insats i sin andra match för Oddevold.
Foto: Susann Sannefjäll.


Matchen slutade 1-2 (1-2) och Oddevolds mål gjordes av Fredrik Sundström och Imer Beqiri (straff).

Båda lagen misslyckades med att göra mål i den första omgången, men Oddevold släppte å andra sidan inte något, medan Grebbestad fick vittja det egna nätet hela tre gånger. Detta var vad lagen hade med sig i bagaget när man gick in till match denna soldränkta dag på betagande vackra Siljevi.

Redan från första minuten tog Oddevold med stor övervikt hand om bollinnehavet och pressade ned Grebbestad på deras egen planhalva, utan att för den skull skapa så många riktigt farliga målchanser.

Den första halvtimman kan kortfattat beskrivas som lyckosam för Oddevold, två mål efter fasta situationer, och som olyckosam (ja, jag vet att ordet egentligen inte finns) för Grebbestad, två skador med påföljande byten på de kanske två mest betydelsefulla spelarna i laget.

Med ca en kvarts mellanrum från matchstart slog Oddevold till med mål två gånger om och skaffade därmed även ett stort psykologiskt övertag i matchen.

0-1 (14)
Hörnan från höger slogs av Pontus Johanssons vänsterfot och målvakten Mattias Jansson viftade bort bollen ett par meter. Oddevoldspelare var först på både första, andra, tredje, fjärde och femte bollen av i tur och ordning Armend Shillova, Axel Pettersson, Elliot Stroud, Imer Beqiri och Fredrik Sundström. Imers skott hade gått utanför den bortre stolpen, men fångades upp av Fredrik, som på andra tillslaget placerade in den i burgaveln utanför Mattias Janssons räckvidd.

När Oddevold sedan utökar sin ledning är upprinnelsen en frispark mitt på Grebbestads planhalva, som slås av Pontus Johansson. Bollen rensas undan, men Elliot Stroud kan i momentet efter nickskarva den in i straffområdet. Där får Armend Shillova ett bra skottläge, men slår i stället ett stort hål i luften och vänsterbacken Lukas Berntsson kan ta hand om bollen. Armend ger dock inte upp utan i nästa moment är han först på bollen med en tå, varvid Berntsson fäller honom och domaren, som bara är 5-6 meter från händelsen, blåser utan att tveka för straff.

0-2 (28)
Imer Beqiri slår bollen nära Mattias Janssons vänstra stolpe, samtidigt som Jansson slänger sig åt andra hållet, varvid Oddevold skaffat sig en tvåmålsledning innan spelad halvtimma.

Bara några minuter senare inträffar de olycksaliga minuterna när både Markus Svensson och Jesper Mattsson tvingas lämna planen. Markus kolliderar vid mittlinjen med egna spelaren Philip Hällgren och får transporteras av planen efter huvudskada och strax därpå tvingas även Jesper ge upp.

Oddevold skapade därefter några halvchanser, bästa möjligheterna hade Elliot Stroud och Bilal Moussa, i sin jakt på ytterligare ett mål, men när det inte kom såg Grebbestad sin chans.

För trots att Oddevold tycktes ha full kontroll på alla skeenden i matchen och i stort sett inte tillät Grebbestad att beträda sin planhalva med bollen under kontroll, kunde ändå värdarna undan för undan ta sig in i matchen i slutet av halvleken. En framstöt på högerkanten, som man inte sett tidigare i matchen, blev signalen till att ”det är möjligt” och fem minuter senare fick man också bevis på detta i form av en reducering strax innan halvtidsvilan.

1-2 (44)
En frispark från långt håll lyftes in i Oddevolds straffområde av Lukas Berntsson. Oddevold fick inte rensat undan bollen, utan den hamnade därefter framför Jimmie Larssons fötter någon meter innanför straffområdeslinjen något åt höger i planen. Därifrån gick skottet via en touch på en spelare otagbart in i mål nära det bortre krysset.

Helt plötsligt hade det som såg väldigt enkelriktat ut blivit match igen och tankarna gick inte oväntat mot förra höstens möte lagen emellan. Skulle vi få se Grebbestad vända ett 0-2-underläge till seger denna gång?

Andra halvleken blev betydligt jämnare än den första, även om Oddevold styrde matchen. Men Grebbestad kunde på ett helt annat sätt än i den första ta sig fram och ställa till det framför Oddevolds mål och då företrädelsevis efter omställningar.

Det blev som det ofta blir i fotboll – öppnare och större ytor. Oddevold hade fler chanser än Grebbestad, men när man inte kunde få in det tredje målet, var det hela tiden ovisst och det var verkligen inte över förrän domarens sista signal ljöd när klockan stod på 42.58.

Båda lagen var i behov av poäng efter insatserna i den första omgången och det var alltså Oddevold som kunde ta hem alla, vilket jag finner rättvisande när man sammanfattar matchen.


Målen
0-1 (14) Fredrik Sundström
0-2 (28) Imer Beqiri (straff)
1-2 (44) Jimmie Larsson

Laget
Besarion Kodalaev
Philip Engelbrektsson-Fredrik Sundström-Pontus Johansson
Filip Karlin-Kenan Mehovic-Elliot Stroud-Imer Beqiri-Bilal Moussa (89)
Axel Pettersson-Armend Shillova (75)

Ersättare
Armin Ibrahimovic, MV (-)
Magnus Lundberg, MV (-)
Oscar Iglicar (75)
Jacob Berg (89)
Jonatan Leje Bjelkholm (-)
Carl Ådahl (-)
Philip Nilsson Sparf (-)

Varningar
Grebbestad: Peter Mandic (26), Christoffer Söderlund (56), Lukas Bäckström (83).
Oddevold: Fredrik Sundström (56), Axel Pettersson (72), Elliot Stroud (80), Filip Karlin (87).

Domare
HD: Vildan Gërxhaliu, Skara
AD 1: Rasmus Jendmyr, Uddevalla
AD 2: Kristopher Skoogh, Uddevalla

Publik
478


12 Jun 2021 | Nyhetskälla
Bild | 12 Jun 2021 - 01:11 Truppen mot Grebbestad
Truppen mot Grebbestad

I dag väntar andra matchen i seriespelet och den spelas återigen på bortaplan och dessutom är det på nytt ett bohusderby som väntar.

Motståndare är Grebbestads IF, som i sin premiärmatch stötte på ett piggt Angereds BK på bortaplan och fick vända hem med en 0-3-förlust.

Oddevold inledde med 0-0 mot Stenungsunds IF, så båda lagen väntar på att spränga nollan i kolumnen för gjorda mål.

Målrikt var det däremot i förra årets enda möte lagen emellan, då Oddevold lyckades vända ett 0-2-underlänge till en 3-2-seger på just Siljevi.

Dagens match på Siljevi startar kl 14.00.


Truppen
1. Armin Ibrahimovic
2. Fredrik Sundström
3. Pontus Johansson
4. Philip Engelbrektsson
6. Axel Pettersson
7. Filip Karlin
8. Oscar Iglicar
9. Armend Shillova
10. Imer Beqiri
13. Bilal Moussa
14. Carl Ådahl
15. Elliot Stroud
18. Jonatan Leje Bjelkholm
19. Jacob Berg
20. Philip Nilsson Sparf
22. Magnus Lundberg
25. Kenan Mehovic
30. Besarion Kodalaev


12 Jun 2021 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 05 Jun 2021 - 21:50 Oavgjort i första matchen
Oavgjort i första matchen

Oddevold förde matchen från början till slut med ett stort bollinnehav, men lyckades inte spräcka Stenungsunds målnolla, så därför blev matchen en mållös historia.

Med var sin träningsmatch för mindre än fyra dygn sedan, som enda riktiga matchförberedande övning, skred dagens båda kontrahenter till verket i den tuffa verklighet som kallas seriespel. Ett spel som innebär 28 matcher vardera för de 15 deltagande lagen utspridda på 30 omgångar, där avslutningen äger rum så sent som den 28 november.

Skälet till den sena avslutning stavas dubbelserie och nästan 70% av Div 2-föreningarna jublar över, att vi efter förra årets enkelserie nu kunnat återvända till detta inom fotbollen så traditionella tävlingsförfarande.

Alla var glada att vi äntligen kunnat återuppta tävlingsverksamheten och i alla inkluderades denna gång även vädret, som omfamnade oss med högsommarvärme och triumferande saluterade oss med strålande solsken på Bästkustställningars Arena.

Redan från avspark visade Oddevold, att man både ville och kunde vara det spelförande laget och man förlade i stort sett spelet på Stenungsunds planhalva under hela matchtiden. Man tryckte ned värdarna mot det egna målet. Å andra sidan var det nog också fullt inkluderat i den matchplan Stenungsund gjort upp – krypa tillbaka med ett kompakt försvar och på så sätt krympa ytorna för Oddevold. Under ledning av försvarschefen Adam Bergholz i försvarets mitt styrde man effektivt undan Oddevolds attacker.

I planen ingick också att plocka ut allt av kampanda hos varje spelare och inte lägga några fingrar emellan. Detta i kombination med att man inte hann med Oddevolds kvickare spelare resulterade i ett stort antal fula fällningar med endast frisparkar som följd. Domarens ovilja att stävja det ojusta spelet med gula kort gjorde, att man kunde fortsätta på inslagen väg utan risk för att få fortsätta matchen med reducerat manskap.

Matchens första farlighet kom i den 23:e minuten från en frispark till vänster strax utanför straffområdet från Armend Shillova, men bollen tog i målvakten Richard Nordlunds vänstra stolprot och studsade ut.

Strax efteråt höll Nordlund på att ställa till det ordentligt för sig själv när han drällde med bollen vid fötterna i det egna straffområdet, men på något sätt kunde han rädda vad han själv ställt till med genom att få undan bollen.

En ny stolpträff i den 38:e minuten, denna gång i Nordlunds högra, på ett inlägg från vänster från Pontus Johansson höll på att resultera i ett praktfullt självmål av Adam Bergholz, men han räddades av ett par värdefulla centimetrar.

De återstående minuterna som återstod fram till halvtidsvilan förflöt utan att Oddevold kunde skapa något farligt av sitt spelövertag.

Matchbilden i den andra halvleken var den första lik med den skillnaden, att Stenungsund kunde ta sig upp vid några tillfällen och hota på ett sätt som man inte gjort tidigare. Man utnyttjade då vid några tillfällen de stora ytor som fanns på Oddevolds planhalva i dess jakt på ett ledningsmål.

Trots att Oddevold kunde förlägga spelet till stora delar runt Stenungsunds straffområde, hade man väldigt svårt att få till det de sista 20 meterna. Det sista inlägget saknade precision, det sista passet gick inte fram, lyckades något av detta stod spelare offside och inga skott togs från strax utanför straffområdet.

Armend Shillova var farligt framme vid ett par tillfällen, Elliot Stroud vid ett, en boll räddades på mållinjen och man hade ytterligare en boll i stolpen, men pricken över det berömda i:et saknades.

Man lyckades också få fram ett stort antal hörnor, men inte heller dessa var framgångsrika mot ett frenetiskt kämpande Stenungsund, som nickade och sparkade undan de bollar som lyftes in framför mål och som inte Richard Nordlund kunde ta hand om.

När matchuret stod på 94.02 blåste domaren av matchen.

Oddevold låg helt klart närmast segern, men kunde inte fullt ut dra nytta av sitt stora spelövertag när man närmade sig motståndarmålet. Premiärer är alltid ovissa, denna så mycket mer än någonsin tidigare, och en poäng borta mot Stenungsund är alltid en bra start på ett seriespel, som har lååångt kvar till mållinjen.

Fredrik Sundström höll ihop försvaret bra, men Oddevolds bästa spelare tycker jag var mittfältarna Imer Beqiri och Kenan Mehovic.

Nu siktar vi in oss på nästa lördag och nästa derby och gläder oss åt att världens bästa och käraste lek, med ett visst inslag av allvar, nu rullat i gång.


Laget
Besarion Kodalaev
Philip Engelbrektsson-Fredrik Sundström-Pontus Johansson
Filip Karlin-Kenan Mehovic-Armend Shillova (83)-Imer Beqiri-Bilal Moussa (64)
Axel Pettersson-Jacob Berg (75)

Ersättare
Armin Ibrahimovic, MV (-)
Oscar Iglicar (64)
Elliot Stroud (75)
Mido (83)
Filip Schöön (-)
Carl Ådahl (-)
Philip Nilsson Sparf (-)

Varningar
Stenungsund: Ludvig Ferdinandsson (19), Adam Bergholz (72).
Oddevold: Axel Pettersson (45+3), Oscar Iglicar (65), Filip Karlin (90+2).

Domare
HD: George Jansizian, Göteborg
AD 1: Marcus Larsson, Uddevalla
AD 2: Peshang Salih, Göteborg

Publik
100


05 Jun 2021 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Bild: HeaderCorner
Kolla här!
Bild - Bli medlem ...
Bild: Koppla ditt spelkort hos Svenska Spel till vår förening och stöd våra ungdomslag ...Koppla spelkortet hos
Svenska Spel till oss.
Bild - Oddebollen ...
Bild: Ideellt engagerade ungdomar ...
Din hjälp behövs: stort som smått för barn/ungdomar, para, Oddebollen, matcharrangemang, skötsel av anläggningar.

Hör av dig!
info@oddevold.se
0522-64 56 50
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...