×
 
Bild: Klubbemblem - Oddevold.se
Bild: Header - Oddevold.se

Matcher, priser och arenainfo

Rimnersvallen är vår primära "festplats" där A-lagets hemmamatcher spelas. Här hittar du info om matcher, priser och arenan (mer än att Pelé och Brasilien spelade där under VM 1958).

Aktuella priser:

Vuxna 120kr *
Pensionär 80kr *
15-19 år 80kr *
< 15 år gratis

* reservation för prisändring
Målsättningen är att hålla så medvetna priser som möjligt för att du som åskådare skall få valuta för pengarna (även om vi inte vinner varje gång). Priser gäller inträde till Rimnersvallen under seriematcher för A-laget. Special-arrangemang annonseras separat och då naturligtvis med de eventuella biljettpriser som gäller för respektive tillfälle.

Betalning görs på plats om inget annat angetts vid eventuella specialtillfällen (vi tar även emot kortbetalning men i begränsad omfattning samt swish på Rimnersvallen). Vill du betala på annat sätt eller om det finns intresse för säsongsbiljetter? Kontakta gärna vårt kansli.

Bild: Kommande matcher

2021-03-13 00:00
Oddevold - Vinberg (Träningsmatch)
C-plan

2021-03-20 00:00
IF Karlstad - Oddevold (Träningsmatch)
Karlstad

2021-03-27 14:00
IK Oddevold - BK Forward
Rimnersvallen

2021-04-02 13:00
Ahlafors IF - IK Oddevold
Svenska Stenhus Arena 1 Gräs

2021-04-10 14:00
IK Oddevold - Nordvärmland FF
Rimnersvallen

Mer >
 

Matcharenan Rimnersvallen

Arenan ligger fint inbäddad i grönska mellan ståtliga Bohuslänska berg, halvcentralt i östra delarna av Uddevalla. För att hitta dit - klicka på knappen.Bild: Rimnersvallen efter renovering 2013.
Rimnersvallen efter renovering 2013
Mått: 105 x 65 m
Underlag: Naturgräs
Allmänt: Elbelyst

Byggnadsår: 1921
Ombyggd till VM 58
Renoverad 2013

Publikkapacitet:
Numera ca 8 000
Förr ca 12 000

Publikrekord

10 605 (1996)
IK Oddevold - IFK Göteborg

10 080 (1957)
IK Oddevold - Örgryte IS

Stadiumrekord

17 778 (1958)
Brasilien - Österrike 3-0 (1-0)
FIFA World Cup 1958

Namnet "Rimnersvallen" och dess ursprung

Visst är det ett vackert namn och en vacker plats. Äran av namnet Rimnersvallen tillkommer, dåvarande kaptenen vid Kungl. Bohusläns Regemente, Harald Nyman. Det var nämligen han som kom på idén att idrottsplatsen borde nämnas efter någon nordisk sagohjälte.

Bild: Rimnersvallen 1960. Foto: G. AB Flygtrafik Bengtsfors
Rimnersvallen 1960. Foto: G. AB Flygtrafik Bengtsfors

Från den då i Uddevalla verksamme författaren Th. Stalheim fick Nyman förslaget: Tag namnet på den store Riddaren Hrimner. Kaptenen fastnade för detta och la sedan till vallen som efterled. Detta accepterades utan vidare av den då för idrottsplatsen åstadkommande tillsatta kommittén.

Välkommen till Rimnersvallen!
Bild: HeaderCorner
A-lagsnytt
Bild | 01 Mar 2021 - 18:30 Besarion Kodalaev är vårt senaste nyförvärv
Besarion Kodalaev är vårt senaste nyförvärv

Det har funnits två luckor i bygget med A-truppen inför den här säsongen och båda har nu täppts t ...

01 Mar 2021 | Läs mer

Det har funnits två luckor i bygget med A-truppen inför den här säsongen och båda har nu täppts till i och med att Besarion Kodalaev skrivit på tidigare i dag.

Med den namnteckningen på plats innebär det, att vi fått en tredje målvakt i A-truppen och att vi dessutom fått en målvaktstränare för A-truppen samt U 19 och U 17.

Besarion stod förra året i seriesegrande Vänersborgs IF, men följer alltså inte med laget upp i ettan.

- Jag har tyvärr inte tid att spela i ettan som mitt liv ser ut just nu. Med jobb (idrottslärare) och familj är det omöjligt för mig att få ihop det med spel på den nivån.

Det kände Oddevold till och har under ett tag haft kontakt med Besarion och i dag blev det alltså klart.

- När Oddevold hörde av sig och ville ha mig som målvakt och målvaktstränare kände jag, att det skulle passa mig bra. Det skall bli spännande och roligt, att jobba med och utveckla unga målvakter och det är något jag gärna vill fortsätta med i framtiden.

Den nyss fyllda 39-åringen känner också, att han har mer att ge på fotbollsplanen.

- Ja, så är det. Jag är ännu inte klar med min aktiva karriär och jag ville spela på minst Div 2-nivå, så det skall bli roligt, att bli en del av Oddevold och vara med och försöka vinna serien.

När han kom till Sverige från Georgien hamnade han i Östersunds FK, när de började sin vandring uppåt i seriesystemet. Då låg de i Div 2, som de också vann det året han spelade där, men Besarion hamnade därefter på västkusten och har tidigare representerat FC Trollhättan, Angered, Vänersborgs IF och IFK Uddevalla.

När han skall beskriva sig själv som målvakt säger han så här.

- Jag är inte den lugna typen, utan hörs mycket och jag kräver också mycket av mina medspelare. Jag tycker jag har en bra speluppfattning och är hyfsad med båda fötterna.

I fredags var han med och tränade med Oddevold för första gången och han tyckte om vad han fick se och vara med om.

- Det var bra fart på träningen med många bollkvicka, unga spelare. Det var en rolig träning och jag fick en bra känsla med mig.

I dag var det dags för den andra träningen och den första där han också tränade sina kollegor i truppen, Armin Ibrahimovic och Magnus Lundberg.

När det på slutet av träningen blev dags för spel levde det 196 cm långa nyförvärvet upp till beskrivningen, att han ”inte är den lugna typen, utan hörs mycket”, då han med hög röst och ivrigt viftande armar dirigerade sina utespelare.

Mats Johansson i fotbollsutskottet är mycket nöjd när alla formaliteter är avklarade och en lång tids jakt äntligen är över.

- Det känns verkligen bra. Vi har ända sedan serien avslutades förra året varit ute efter ytterligare en målvakt och vi har nästan lika länge letat efter en målvaktstränare. Nu är båda de problemen lösta, så vi är mycket nöjda.

Vi hälsar Besarion välkommen till Oddevold.


01 Mar 2021 | Nyhetskälla
Bild | 05 Feb 2021 - 13:00 Försäsongströja 2021 - Mångfald och inkludering
Försäsongströja 2021 - Mångfald och inkludering

Träningsmatcherna för A-laget närmar sig och det känns fantastiskt kul att få presentera årets försäsongströja. I år har vi tagit fram en tröja till förmån för klubbens paraverksamhet i Oddevold Grunden.

– Med årets försäsongströja vill vi visualisera att de många olikheterna i tröjans färg, stil och former tillsammans bidrar till en vacker helhet - precis som mångfalden i vårt samhälle och föreningsliv gör.
Oddevold Grunden är ett underbart inslag i vår verksamhet och i samhället - och det känns väldigt fint att kunna bidra till deras vardag med träningar och matcher, förklarar designern Svante Pettersson.

Efter försäsongen kommer tröjorna att auktioneras ut till högstbjudande på Tradera och intäkterna kommer att fördelas mellan Oddevold Grunden och föreningens ungdomsverksamhet. Ett perfekt tillfälle för fans och företag att lägga vantarna på en limiterad tröja samtidigt som pengarna går till ett fint syfte.

– Vi hoppas tröjorna gör spelarna stolta, att de väcker uppmärksamhet och reaktioner - och självklart att de hjälper till att samla in pengar till Oddevold Grunden och klubbens verksamhet, säger Svante.

Försäsongströjorna är framtagna i samarbete med företaget Premier. Ett stort tack för deras hjälp!

Se lanseringsvideon på vår YouTube

05 Feb 2021 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 26 Jan 2021 - 23:50 Här är hela spelprogrammet för 2021
Här är hela spelprogrammet för 2021

Så har då alla lagens representanter träffats via ett digitalt möte och fastställt datum och tid för alla seriematcher i Div 2 Norra Götaland 2021.

Vi publicerar därför Oddevolds matcher för hela året här. Du kan gå in under Dokument/Spelprogram eller också klicka på länken nedan.

Länk: Spelprogram A-laget Div 2 Norra Götaland 2021
OBS! När du klickat på länken ovan kan du behöva klicka på pdf:en nere till vänster för att få fram spelprogrammet.


26 Jan 2021 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Bild: HeaderCorner
Kolla här!
Bild - Bli medlem ...
Bild: Koppla ditt spelkort hos Svenska Spel till vår förening och stöd våra ungdomslag ...Koppla spelkortet hos
Svenska Spel till oss.
Bild - Oddebollen ...
Bild: Ideellt engagerade ungdomar ...
Din hjälp behövs: stort som smått för barn/ungdomar, para, Oddebollen, matcharrangemang, skötsel av anläggningar.

Hör av dig!
info@oddevold.se
0522-64 56 50
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...