×
 
Bild: Klubbemblem - Oddevold.se
Bild: Header - Oddevold.se

Matcher, priser och arenainfo

Rimnersvallen är vår primära "festplats" där A-lagets hemmamatcher spelas. Här hittar du info om matcher, priser och arenan (mer än att Pelé och Brasilien spelade där under VM 1958).

Aktuella priser:

Vuxna 120kr *
Pensionär 80kr *
15-19 år 80kr *
< 15 år gratis

* reservation för prisändring
Målsättningen är att hålla så medvetna priser som möjligt för att du som åskådare skall få valuta för pengarna (även om vi inte vinner varje gång). Priser gäller inträde till Rimnersvallen under seriematcher för A-laget. Special-arrangemang annonseras separat och då naturligtvis med de eventuella biljettpriser som gäller för respektive tillfälle.

Betalning görs på plats om inget annat angetts vid eventuella specialtillfällen (vi tar även emot kortbetalning men i begränsad omfattning samt swish på Rimnersvallen). Vill du betala på annat sätt eller om det finns intresse för säsongsbiljetter? Kontakta gärna vårt kansli.

Bild: Kommande matcher

2021-10-02 14:00
IFK Kumla - IK Oddevold
Kumla IP

2021-10-10 14:00
IK Oddevold - Stenungsunds IF
Rimnersvallen

2021-10-16 15:00
Yxhults IK - IK Oddevold
Moabvallen

2021-10-24 14:00
IK Oddevold - Grebbestads IF
Rimnersvallen

2021-10-31 13:00
IK Oddevold - BK Forward
Rimnersvallen

Mer >
 

Matcharenan Rimnersvallen

Arenan ligger fint inbäddad i grönska mellan ståtliga Bohuslänska berg, halvcentralt i östra delarna av Uddevalla. För att hitta dit - klicka på knappen.Bild: Rimnersvallen efter renovering 2013.
Rimnersvallen efter renovering 2013
Mått: 105 x 65 m
Underlag: Naturgräs
Allmänt: Elbelyst

Byggnadsår: 1921
Ombyggd till VM 58
Renoverad 2013

Publikkapacitet:
Numera ca 8 000
Förr ca 12 000

Publikrekord

10 605 (1996)
IK Oddevold - IFK Göteborg

10 080 (1957)
IK Oddevold - Örgryte IS

Stadiumrekord

17 778 (1958)
Brasilien - Österrike 3-0 (1-0)
FIFA World Cup 1958

Namnet "Rimnersvallen" och dess ursprung

Visst är det ett vackert namn och en vacker plats. Äran av namnet Rimnersvallen tillkommer, dåvarande kaptenen vid Kungl. Bohusläns Regemente, Harald Nyman. Det var nämligen han som kom på idén att idrottsplatsen borde nämnas efter någon nordisk sagohjälte.

Bild: Rimnersvallen 1960. Foto: G. AB Flygtrafik Bengtsfors
Rimnersvallen 1960. Foto: G. AB Flygtrafik Bengtsfors

Från den då i Uddevalla verksamme författaren Th. Stalheim fick Nyman förslaget: Tag namnet på den store Riddaren Hrimner. Kaptenen fastnade för detta och la sedan till vallen som efterled. Detta accepterades utan vidare av den då för idrottsplatsen åstadkommande tillsatta kommittén.

Välkommen till Rimnersvallen!
Bild: HeaderCorner
A-lagsnytt
Bild | 19 Sep 2021 - 15:44 Oddevold tog ny knapp seger
Oddevold tog ny knapp seger

I matchen mot Karlstad dominerade Oddevold stort, men tog dåligt tillvara på de målchanser man sk ...

19 Sep 2021 | Läs mer

I matchen mot Karlstad dominerade Oddevold stort, men tog dåligt tillvara på de målchanser man skapade, så det blev spännande ända in till sista sparken.

På bilden ovan ser vi två glada Oddevoldare efter segern mot Karlstad: målvakten Besarion Kodalaev, som höll nollan, och Filip Karlin, matchens enda målgörare. Foto: Susann Sannefjäll.

Matchen slutade 0-1 (0-1) och Oddevolds mål gjordes av Filip Karlin.

Efter att ha genomfört veckans tre träningspass på Thordéngårdens konstgräs kom Oddevold väl förberedda till matchen mot IF Karlstads Fotbollsutveckling på detta underlag på Klasmossens IP.

Matchen skiljde sig från övriga matcher genom att den i sin utformning mer hade strukturen av en handbollsmatch, där huvudingrediensen för båda lagen var bollinnehav med en väl tilltagen dos av intensiv och gemensamt genomförd press på bollhållaren.

Oddevold roffade redan i matchöppningen tag i taktpinnen och tryckte tillbaka Karlstad, som fick finna sig i att helt inrikta sig på att försvara det egna målet. Oddevold lyckades under dessa inledande minuter inte skapa några målchanser, då den sista tredjedelen var tätbefolkad av ett välorganiserat hemmaförsvar.

I samband med att hemmalaget kunde etablera ett allt större eget bollinnehav öppnades större ytor upp och Oddevold kunde då börja skapa målchanser, antingen genom att man lyckades stressa hemmalaget i sin höga press eller genom snabba omställningar.

Det senare alternativet var fallet i den tionde minuten när Mido frispelades och avslutade i fritt läge något till höger om målet. Den något snäva vinkeln gjorde, att målvakten Erik Karlsson hade mindre målyta att skydda och därmed kunde parera skottet, men ledningsmålet var ändå nära i tiden och kom efter hörna.

0-1 (16)
Högerhörnan slogs in mot mål av vänsterfoten tillhörande Emil Niklasson mot en klunga av ett halvdussin spelare vid den främre stolpen. Där nickade Filip Karlin bollen, som via ett Karlstadsben tog vägen in i mål. Därmed fick vi för första gången notera Filip som målgörare i Oddevolds tröja.

Ett par minuter efter ledningsmålet var det nära utökad ledning för Oddevold, när Axel Pettersson spelade fram Mido till ett liknande avslutsläge som det tio minuter tidigare. Denna gång gick avslutet någon decimeter utanför Erik Karlssons högerstolpe.

I detta skede, runt minut 20, hade Karlstads bollinnehav passerat Oddevolds, men egentligen till ingen som helst nytta, då bollen i stort sett hela tiden förpassades bakåt eller i sidled. Detta gjorde, att Oddevolds välorganiserade försvarsspel inte ställdes på några större prov, så målchanserna uteblev helt och det gällde inte bara den första halvleken utan även hela matchen.

Med den matchbilden skapade Oddevold åtminstone ytterligare tre chanser i den första halvleken med målpotential och då genom i tur och ordning Axel Pettersson, Mido och Imer Beqiri i matchminuterna 27, 38 resp 41. Axel nickade över i bra läge efter ett inlägg från vänster, Mido fick en tredje chans i samma position som tidigare, men denna gång räddade Erik Karlsson med en fotparad och Imer sköt ett fräsande skott från strax utanför straffområdet, som gick precis utanför Karlssons högra stolpe.

När det sedan blev halvlek fanns en otrevligt gnagande känsla av oro över att vi inte kunnat ta vara på våra chanser, att utöka den sköra ledningen.

Bara några minuter efter pausvilan stressade vi sönder Karlstad mitt på planen genom Elliot Strouds bollerövring, som i nästa moment ledde till en passning till Axel Pettersson. Axel spelade sedan bollen åt vänster och framåt till djupledslöpande Elliot, som fick fritt skottfält med sin vänster i ett för honom drömläge, men trots bra bollträff kunde Erik Karlsson ånyo rädda målet från påhälsning.

Med denna fina öppning steg våra förhoppningar om utökad ledning, men så blev det tyvärr inte, utan vår andra halvlek blev målchansmässigt sämre än den första. Bästa möjligheten skapade vi i den 70:e minuten, när vi återigen erövrade bollen mitt på plan i Karlstads uppspelsfas. Mido var den som tog bollen och satte fart mot motståndarmålet tillsammans med Axel Pettersson i en två mot en situation. Inspelet från höger om målet in mot Axel bröts dock och så var den chansen borta.

I övrigt var det närmaste målchans vi kom skott från Emil Niklassons vänsterfot vid två tillfällen, när han tog sig in mot mitten av planen från sin högerkant och tog avslut från straffområdeslinjen. Första gången var i den 57:e minuten, som slutade med att skottet träffade ribban nära målvaktens högra kryss, och i den 82:a minuten gick skottet någon decimeter över ribban.

När tiden hade förrunnit till 95.56 blåste domaren av tillställningen.

Detta var, som tidigare noterats, en något annorlunda match mot vad vi är vana vid i och med, att Karlstad strävar efter, och lyckas med, att ha ett så stort bollinnehav. Ett spelsätt som också innebär, att man är ytterst återhållsam med att slå bollar i djupet. Det betydde, att vi fick jobba hårt för att återerövra bollen. När vi satte in hård press mot bollhållaren lyckades vi vid ett flertal tillfällen bryta bollbanan och snabbt ställa om. Det ledde till att vi skapade några riktigt heta chanser men tyvärr inte till något mål.

Förutom att vi borde gjort ett eller ett par mål till var det en väl genomförd match från vår sida och det händer inte så ofta, att man förhindrar motståndarlaget från att skapa en enda målchans, men det klarade vi av i dag.

Nu ser vi med spänning fram emot de tio avslutande matcherna och den intensiva jakten på en plats i ettan.


Målet
0-1 (16) Filip Karlin

Laget
Besarion Kodalaev
Filip Karlin-Philip Engelbrektsson-Pontus Johansson
Emil Niklasson (87)-Imer Beqiri-Kenan Mehovic-Elliot Stroud (90+4)-Oscar Iglicar
Axel Pettersson-Mido (79)

Ersättare
Armin Ibrahimovic, MV (-)
Filip Schöön (79)
Jacob Berg (87)
Niclas Holgersson (90+4)
Carl Ådal (-)
Jonatan Leje Bjelkholm (-)
Philip Nilsson Sparf (-)

Varningar
Karlstad: Jakob Bröttgårdh (75).
Oddevold: Kenan Mehovic (87).

Domare
HD: Mergim Rexhepi, Göteborg
AD 1: Luiz Benicio, Karlstad
AD 2: Norouz Ali Amini, Filipstad

Publik
100


19 Sep 2021 | Nyhetskälla
Bild | 19 Sep 2021 - 12:26 Truppen mot Karlstad
Truppen mot Karlstad

I dag åker Oddevold till Värmland för match i den 18:e omgången för att möta elfteplacerade IF Karlstad Fotbollsutveckling.

Förra året ställde Karlstad till det ordentligt för Oddevold i jakten på seriesegern genom att hämta upp ett underläge på 0-2 till 2-2 på Rimnersvallen.

I år är Oddevold återigen på jakt efter förstaplatsen för att kunna återerövra den åtråvärda platsen i ettan, medan Karlstad slåss i den undre delen av tabellen för att undvika degradering.

Matchen på Klasmossen IP:s konstgräs börjar kl 15.00.


Truppen
1. Armin Ibrahimovic
3. Pontus Johansson
4. Philip Engelbrektsson
5. Niclas Holgersson
6. Axel Pettersson
7. Filip Karlin
8. Oscar Iglicar
10. Imer Beqiri
11. Mido
14. Carl Ådahl
15. Elliot Stroud
16. Filip Schöön
17. Emil Niklasson
18. Jonatan Leje Bjelkholm
19. Jacob Berg
20. Philip Nilsson Sparf
25. Kenan Mehovic
30. Besarion Kodalaev


19 Sep 2021 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 11 Sep 2021 - 14:01 Knapp seger mot Lidköping
Knapp seger mot Lidköping

På en regntung och svårspelad plan var Oddevold det klart bättre laget, men man hade svårt att ta vara på sina chanser i en målsnål match.

Matchen slutade 1-0 (0-0) och Oddevolds mål gjordes av Axel Pettersson.

Det var en del dramatik redan innan matchen hade startat och skälet var den stora mängd regn som fallit under natten och förmiddagen. Bara ett fåtal minuter innan avspark tog domaren beslutet, att han skulle blåsa till spel, men med risk för att den kunde avbrytas. Som tur var kunde matchen genomföras på Rimnersvallen, men inledningsvis var planen svårhanterlig för spelarna, men allt eftersom matchen fortskred blev förhållandena allt bättre.

Eftersom det var svårspelat under största delen av den första halvleken var det svårt för spelarna, att skapa något konstruktivt. Dessutom var båda lagen uppmärksamma på vilka spratt den vattenblöta planen kunde ställa till med, så det uppstod inga situationer som gjorde att lagen kunde dra fördelar av detta.

Därför blev det en ganska händelsefattig halvlek, där Oddevold var det spelförande laget, men man skapade egentligen bara en riktigt het målchans.

Det första avslutet värt att nämna fick vi se i den åttonde minuten, när Pontus Johansson prövade skottlyckan från tjugotalet meter. Det var bra fart på bollen, men den gick ett par decimeter över målramen.

Ett långt utkast från Besarion Kodalaev höll på att ge Mido ett friläge, men målvakten Didrik Torstensson kom först på bollen mitt på den egna planhalvan och sparkade undan den. En hörna ställde till problem framför Lidköpingsmålet mitt i halvleken, då man inte fick undan bollen förrän efter flera försök.

Farligare än så blev det inte förrän Mido i den 43:e minuten blev frispelad av Elliot Stroud. Avslutet något till höger om målet från strax utanför målrådet räddades med högerfoten av Torstensson i målet och allt Oddevold fick ut var en resultatlös hörna.

Mållöst i halvtid och vi fick förlita oss till den andra halvleken i jakten på de värdefulla poängen som stod på spel. Den började bra och efter dryga tio minuter fick vi det värdefulla ledningsmålet.

1-0 (57)
Imer Beqiri hittade Mido med en prefekt slagen boll på djupet förbi ett par motståndare på högerkanten. Mido följde med bollen några meter och slog in den framför mål på första tillslaget. Axel Pettersson fick helt öppet mål från 7-8 meter mellan målvakten Didrik Torstensson och högerbacken Emil Ring och kunde obesvärat rulla bollen i mål.

Inte långt efter målet öppnades matchen upp, då Lidköping var tvunget att flytta upp spelet om man ville få med sig några poäng. Det passade Oddevold som hand i handsken, att få de ytor som då uppstod på motståndarplanhalvan. Med snabbhet och bra positionsförflyttningar skapades så många målchanser, att matchen borde avgjorts långt innan domaren blåste eld upphör. Men i dag var en sådan dag, där effektiviteten var så dålig, att den kunde kostat oss förlorade poäng.

Bästa möjligheten fick Armend Shillova i den 78:e minuten när Axel Petterson spelade in bollen från högerkanten. Passningen ställde Armend helt ren med Didrik Torstensson från 7-8 meter mitt framför mål, men träffen på bollen blev inte den bästa, så den gick utanför. Men chanserna tog långt ifrån slut där.

Mellan minuterna 80-85 spelade Oscar Iglicar in bollen framför mål från sin kant till vänster till bra lägen tre gånger om för i tur och ordning Armend Shillova, Mido och Filip Karlin utan att det gav utdelning i målprotokollet.

Bara någon minut efter Oscars sista inspel spelade Axel Pettersson på nytt bollen till Armend Shillova, som därpå dribblade sig till ett nytt friläge, men skottet från 9-10 meter styrdes undan av den utrusande Didrik Torstenssons högerben.

Det är i sådana här situationer, efter en massa missade lägen mot en motståndare som inte skapat en enda chans, som man kan få betala ett högt pris i slutskedet av matcher. Nu lyckades inte Lidköping hitta ”den där” chansen, men nog kände man, och också hörde från publiken, en suck av lättnad när en Lidköpingshörna i den andra stopptidsminuten rann förbi alla spelare framför målet och över kortlinjen.

Domaren blåste av matchen när klockan stod på 93.01.

Detta var egentligen en väl genomförd match av Oddevold och framför allt då i den andra halvleken. Då styrde man matchen och hade full kontroll på skeendet, skapade målchanser för att göra 3-4 mål och förhindrade Lidköping att komma till ett enda farligt avslut. Nu blev det ändå spännande pga ineffektivitet i avslutningarna.Målet
1-0 (56.17) Axel Pettersson

Laget
Besarion Kodalaev
Philip Engelbrektsson-Fredrik Sundström- Pontus Johansson (75)
Bilal Moussa (27)-Imer Beqiri-Kenan Mehovic-Elliot Stroud (75)-Emil Niklasson (75)
Axel Pettersson-Mido

Ersättare
Armin Ibrahimovic, MV (-)
Filip Karlin (27)
Oscar Iglicar (75)
Armend Shillova (75)
Filip Schöön (75)
Niclas Holgersson (-)
Jacob Berg (-)

Varningar
Oddevold: Filip Karlin (39), Pontus Johansson (70), Fredrik Sundström (90)..
Lidköping: Gustav Löfving Svensson (12), Emil Ring (55), Gustav Hellman (88).

Domare
HD: George Jansizian, Göteborg
AD 1: Abdullah Al-Ameri, Alingsås
AD 2: Artan Buzolli, Trollhättan

Publik
263


11 Sep 2021 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Bild: HeaderCorner
Kolla här!
Bild - Bli medlem ...
Bild: Koppla ditt spelkort hos Svenska Spel till vår förening och stöd våra ungdomslag ...Koppla spelkortet hos
Svenska Spel till oss.
Bild - Oddebollen ...
Bild: Ideellt engagerade ungdomar ...
Din hjälp behövs: stort som smått för barn/ungdomar, para, Oddebollen, matcharrangemang, skötsel av anläggningar.

Hör av dig!
info@oddevold.se
0522-64 56 50
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...