×
 
Bild: Klubbemblem - Oddevold.se
Bild: Header - Oddevold.se

Matcher, priser och arenainfo

Rimnersvallen är vår primära "festplats" där A-lagets hemmamatcher spelas. Här hittar du info om matcher, priser och arenan (mer än att Pelé och Brasilien spelade där under VM 1958).

Aktuella priser:

Vuxna 120kr *
Pensionär 80kr *
15-19 år 80kr *
< 15 år gratis

* reservation för prisändring
Målsättningen är att hålla så medvetna priser som möjligt för att du som åskådare skall få valuta för pengarna (även om vi inte vinner varje gång). Priser gäller inträde till Rimnersvallen under seriematcher för A-laget. Special-arrangemang annonseras separat och då naturligtvis med de eventuella biljettpriser som gäller för respektive tillfälle.

Betalning görs på plats om inget annat angetts vid eventuella specialtillfällen (vi tar även emot kortbetalning men i begränsad omfattning samt swish på Rimnersvallen). Vill du betala på annat sätt eller om det finns intresse för säsongsbiljetter? Kontakta gärna vårt kansli.

Bild: Kommande matcher

Mer >
 

Matcharenan Rimnersvallen

Arenan ligger fint inbäddad i grönska mellan ståtliga Bohuslänska berg, halvcentralt i östra delarna av Uddevalla. För att hitta dit - klicka på knappen.Bild: Rimnersvallen efter renovering 2013.
Rimnersvallen efter renovering 2013
Mått: 105 x 65 m
Underlag: Naturgräs
Allmänt: Elbelyst

Byggnadsår: 1921
Ombyggd till VM 58
Renoverad 2013

Publikkapacitet:
Numera ca 8 000
Förr ca 12 000

Publikrekord

10 605 (1996)
IK Oddevold - IFK Göteborg

10 080 (1957)
IK Oddevold - Örgryte IS

Stadiumrekord

17 778 (1958)
Brasilien - Österrike 3-0 (1-0)
FIFA World Cup 1958

Namnet "Rimnersvallen" och dess ursprung

Visst är det ett vackert namn och en vacker plats. Äran av namnet Rimnersvallen tillkommer, dåvarande kaptenen vid Kungl. Bohusläns Regemente, Harald Nyman. Det var nämligen han som kom på idén att idrottsplatsen borde nämnas efter någon nordisk sagohjälte.

Bild: Rimnersvallen 1960. Foto: G. AB Flygtrafik Bengtsfors
Rimnersvallen 1960. Foto: G. AB Flygtrafik Bengtsfors

Från den då i Uddevalla verksamme författaren Th. Stalheim fick Nyman förslaget: Tag namnet på den store Riddaren Hrimner. Kaptenen fastnade för detta och la sedan till vallen som efterled. Detta accepterades utan vidare av den då för idrottsplatsen åstadkommande tillsatta kommittén.

Välkommen till Rimnersvallen!
Bild: HeaderCorner
A-lagsnytt
Bild | 27 Nov 2020 - 16:43 Mido förlänger sitt kontrakt
Mido förlänger sitt kontrakt

Oddevolds fotbollsutskott har glädjande nog lyckats förlänga med ytterligare en spelare från året ...

27 Nov 2020 | Läs mer

Oddevolds fotbollsutskott har glädjande nog lyckats förlänga med ytterligare en spelare från årets trupp – nämligen Mido.

Vid femtiden i dag satte Mido sin namnteckning på kontraktet, som betyder att han kommer att spela för fjärde året i Oddevolds tröja. Han kom till oss 2017 och var då här i två år och kom sedan tillbaka inför årets säsong. I år blev det tolv matcher och tre mål att lägga till de tidigare 43 matcherna och åtta målen. Totalt står han alltså på 55 matcher och elva mål.

Mats Johansson i fotbollsutskottet är mycket nöjd när alla formaliteter är avklarade.

- Alla som sett Mido vet att det är en mycket bra spelare. Han är irrationell och har en spetskompetens som är mycket värdefull.

Mido själv är också tillfreds med att det blir en fortsättning i Oddevold.

- Det var en självklarhet för mig att förlänga. Jag trivs jättebra i klubben, med killarna och med tränarna och vi har något mycket intressant på gång.

Vi ser fram emot att få se Mido virvla fram på fotbollsplanen nästa år i vår jakt på en topplacering.


27 Nov 2020 | Nyhetskälla
Bild | 23 Nov 2020 - 16:18 Första nyförvärvet är en gammal bekant
Första nyförvärvet är en gammal bekant

Oddevolds fotbollsutskott jobbar just nu för fullt med att göra klart med förlängning av kontrakten med de egna spelarna, men man hinner också med att titta utanför föreningen.

På bilden ovan välkomnas Imer Beqiri av fotbollsutskottets Mats Johansson.

Det har nu resulterat i att det första nyförvärvet för säsongen 2021 är klart och det är en spelare alla Oddevoldare känner till sen tidigare - nämligen Imer Beqiri.

På måndagseftermiddagen träffade han Oddevolds företrädare på Thordéngården och eftersom båda parter redan var överens om vad som skulle stå i kontraktet, var det pang på rödbetan med underskrifter och därpå följande fotografering.

- Han är en viktig pusselbit i vårt bygge av en stark trupp, som vi hoppas skall kunna ta oss upp i seriesystemet, säger Mats Johansson i fotbollsutskottet.

Imer spelade ju med oss åren 2017-18 och det blev sammanlagt 35 matcher och tre mål under de två säsongerna i Div 1 Södra.

De därpå följande två åren har han spelat i tvåan för Stenungsunds IF. Hans facit där blev 34 matcher och åtta mål. Notabelt är, att en av matcherna och ett av målen härrör från matchen mot Oddevold på Rimnersvallen i höstas.

- Det är grymt att vara tillbaka. Jag är här för att vinna serien med Oddevold, säger Imer.

Oddevold önskar honom varmt välkommen tillbaka till spelåret 2021.


23 Nov 2020 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 11 Nov 2020 - 19:41 Tre härliga förlängningar
Tre härliga förlängningar

Oddevold fortsätter att förlänga avtalen med sina egna spelare och i kväll blev det en hel trio som på löpande band bestämde sig för att fortsätta hos oss.

Det var Philip Engelbrektsson, Filip Schöön och Niclas Holgersson, som efter ungefär vardera fem minuters samtal med Mats Johansson och Leif Lindvärn utan tvekan satte sina signaturer längst ned på sina respektive avtal.

- Det känns fantastiskt bra, att de vill vara med i åtminstone två år i vår satsning uppåt/framåt. De har ju alla tre gjort en mycket bra säsong detta året och har trots sin ungdom, 20-21 år, redan skaffat sig värdefull rutin, säger en helnöjd Mats Johansson i Oddevolds fotbollsutskott.

Philip och Filip är verkliga uroddevoldare och har tillbringat hela sina fotbollsliv hos oss ända från fotbollsskolan till A-laget. Niclas kom till oss i år efter att ha spenderat senaste året i USA.

Filip spelade i år alla 15 matcher i serien och kvalet medan Philip och Niclas var med i elva av dem.

Vi hoppas inom kort kunna komma med fler glädjande nyheter gällande spelare som förlänger sina avtal.


11 Nov 2020 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Bild: HeaderCorner
Kolla här!
Bild - Bli medlem ...
Bild: Koppla ditt spelkort hos Svenska Spel till vår förening och stöd våra ungdomslag ...Koppla spelkortet hos
Svenska Spel till oss.
Bild - Oddebollen ...
Bild: Ideellt engagerade ungdomar ...
Din hjälp behövs: stort som smått för barn/ungdomar, para, Oddebollen, matcharrangemang, skötsel av anläggningar.

Hör av dig!
info@oddevold.se
0522-64 56 50
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...