×
 
Bild: Klubbemblem - Oddevold.se
Bild: Header - Oddevold.se

Matcher, priser och arenainfo

Rimnersvallen är vår primära "festplats" där A-lagets hemmamatcher spelas. Här hittar du info om matcher, priser och arenan (mer än att Pelé och Brasilien spelade där under VM 1958).

Aktuella priser:

Vuxna 120kr *
Pensionär 80kr *
15-19 år 80kr *
< 15 år gratis

* reservation för prisändring
Målsättningen är att hålla så medvetna priser som möjligt för att du som åskådare skall få valuta för pengarna (även om vi inte vinner varje gång). Priser gäller inträde till Rimnersvallen under seriematcher för A-laget. Special-arrangemang annonseras separat och då naturligtvis med de eventuella biljettpriser som gäller för respektive tillfälle.

Betalning görs på plats om inget annat angetts vid eventuella specialtillfällen (vi tar även emot kortbetalning men i begränsad omfattning samt swish på Rimnersvallen). Vill du betala på annat sätt eller om det finns intresse för säsongsbiljetter? Kontakta gärna vårt kansli.

Nästa match - se överst på sidan.
Fler kommande matcher för A-laget:


2020-08-22 15:00
Vänersborgs IF - IK Oddevold
Vänersvallen Nord

2020-08-29 15:00
IK Oddevold - Sävedalens IF
Rimnersvallen

2020-09-05 14:00
IFK Tidaholm - IK Oddevold
Tidavallen A-plan

2020-09-14 19:30
IK Oddevold - IF Karlstad Fotbollutveckling
Rimnersvallen

2020-09-19 15:00
IK Oddevold - Ahlafors IF
Rimnersvallen

Mer >
 

Matcharenan Rimnersvallen

Arenan ligger fint inbäddad i grönska mellan ståtliga Bohuslänska berg, halvcentralt i östra delarna av Uddevalla. För att hitta dit - klicka på knappen.Bild: Rimnersvallen efter renovering 2013.
Rimnersvallen efter renovering 2013
Mått: 105 x 65 m
Underlag: Naturgräs
Allmänt: Elbelyst

Byggnadsår: 1921
Ombyggd till VM 58
Renoverad 2013

Publikkapacitet:
Numera ca 8 000
Förr ca 12 000

Publikrekord

10 605 (1996)
IK Oddevold - IFK Göteborg

10 080 (1957)
IK Oddevold - Örgryte IS

Stadiumrekord

17 778 (1958)
Brasilien - Österrike 3-0 (1-0)
FIFA World Cup 1958

Namnet "Rimnersvallen" och dess ursprung

Visst är det ett vackert namn och en vacker plats. Äran av namnet Rimnersvallen tillkommer, dåvarande kaptenen vid Kungl. Bohusläns Regemente, Harald Nyman. Det var nämligen han som kom på idén att idrottsplatsen borde nämnas efter någon nordisk sagohjälte.

Bild: Rimnersvallen 1960. Foto: G. AB Flygtrafik Bengtsfors
Rimnersvallen 1960. Foto: G. AB Flygtrafik Bengtsfors

Från den då i Uddevalla verksamme författaren Th. Stalheim fick Nyman förslaget: Tag namnet på den store Riddaren Hrimner. Kaptenen fastnade för detta och la sedan till vallen som efterled. Detta accepterades utan vidare av den då för idrottsplatsen åstadkommande tillsatta kommittén.

Välkommen till Rimnersvallen!
Bild: HeaderCorner
A-lagsnytt
Bild | 08 Aug 2020 - 14:01 Seger och återtagen serieledning
Seger och återtagen serieledning

Oddevold hamnade tidigt i underläge, men kunde kvittera nästan omgående. Återigen blev det den an ...

08 Aug 2020 | Läs mer

Oddevold hamnade tidigt i underläge, men kunde kvittera nästan omgående. Återigen blev det den andra halvleken som gjorde, att en tredje raka seger kunde bärgas.

På bilden ovan ser vi Oddevolds fyra glada målskyttar. Från vänster: Irnnes Omicevic, Albrim Demalijaj, Mido och Armend Shillova.
Foto: Susann Sannefjäll.


Matchen slutade 1-4 (1-1) och Oddevolds mål gjordes av Albrim Demalijaj, Irnnes Omicevic, Mido och Armend Shillova.

De 42 dagarna mellan den 27 juni och 8 augusti kan sammanfattas i ett enda ord. Längtan. Skulle man använda två ord. Stark längtan. Så länge varade nämligen uppehållet mellan mötet mot Nordvärmland och dagens drabbning mot IFK Åmål.

Staden Åmål tog emot oss i sin allra finaste sommarskrud och när vi sakta gled in mot den vackert belägna Örnäsvallen, tog vi god tid på oss att låta Vänerns stränders skönhet med pittoreska serveringar och båtar av alla de slag noggrant sjunka in i våra sinnen.

Väl på plats kunde vi blicka ut över en, vid första anblicken, för fotboll perfekt gräsmatta. Denna uppfattning fick revideras ganska kort efter matchstart, då det visade sig, att planen var allmänt svårbemästrad i sin knottrighet.

Det märktes direkt, att det var ett mycket laddat Åmål som kom till spel. Man gick högt upp och störde Oddevold, sprang mycket och var intensiva i närkamperna. Spelarna visade bra individuella kvaliteter, men det brast i samarbetet och främst gav det avtryck i försvarsspelet.

Oddevold å sin sida hade svårt, att få ordning på spelet i den första halvleken och främst i början av den. Då visades brister upp både i försvarsspelet, i form av individuella misstag och i samspelet spelarna emellan, och i det offensiva spelet, där passningsspelet lämnade mer att önska samt att man bättre borde utnyttjat möjligheterna att ta sig fram till fler målsituationer mot ett inte helt koordinerat Åmålsförsvar.

Matchen första chans skapade Åmål i den åttonde minuten efter en misslyckad undanrensning från Oddevolds sida. Som tur var gick skottet från 6-7 meters håll i vår vänstra burgavel.

Med kvarten spelad fick lagen var sin straff och först ut var Åmål.

1-0 (15)
Från elva meter kunde Saban Ertürk lugnt och säkert rulla in bollen mitt i målet eftersom Armin Ibrahimovic chansade att kasta sig åt vänster.

Bara en dryg minut efter Albrim Demalijajs avspark efter Åmåls ledningsmål blåste domaren straff för Oddevold, då Mido blev nedsparkad bakifrån precis innanför straffområdeslinjen.

1-1 (17)
Målvakten Albin Handel gjorde en fin enhandsräddning på Albrim Demalijajs straff, men Albrim kom först till bollen på returen och kunde enkelt slå in den förbi den liggande Åmålsmålvakten.

Även om spelkvalitén i den första halvleken inte var så bra, var det ändå Oddevold som stod för det som skapades i chansväg. Åtminstone vid tre tillfällen var möjligheterna av den kalibern, att det kunde blivit mål. I tur och ordning var det Jonathan Gustafsson, nick efter vänsterhörna i den 30:e minuten, Albrim Demalijaj, friläge i den 37:e minuten där han inte fick ordning på sin nedtagning, och Mido, bra skott i den 43:e minuten som Albin Handel gjorde en fin räddning på, som var nära att ge oss ledning efter halv spelad match.

Förhoppning om uppryckning hos våra för dagen gråklädda spelare stod på önskelistan, men trots spelövertag hade vi svårt att skapa riktigt heta målchanser. Lösningen på problemet blev två gula kort och en het premiärmålskytt.

Det hade inte ens gått två minuter av halvlek två innan Jacob Berg, på pass från Emil Niklasson från höger, fick en jättechans att göra ledningsmålet. Men tyvärr gick skottet vid främre stolpen från 7-8 meter över målet.

I den 62:a minuten byttes Irnnes Omicevic in och en minut senare fick Åmåls Cyrille Bably sitt andra gula kort blott tre minuter efter det första. Detta var naturligtvis tungt för Åmål, som inte bara fick spela med en spelare mindre. Man blev också av med en mittback som styrde och ställde i försvaret.

Irnnes Omicevic värmde upp sig med en frispark i den 66:e minuten, som Albin Handel fick tänja sig på, innan han skonings- och kompromisslöst slog till några minuter senare.

1-2 (69)
Armend Shillova slog in bollen från högerkanten till Irnnes som befann sig 7-8 meter ut från målet vid den främre stolpen. Efter mottagning med vänstern och direkt därefter skott med högern mellan benen på en täckande försvarare går bollen i mål i bortre delen av målet utan att Albin Handel kan nå den.

Målet blev något av proppen ur för Oddevold, som efter målet totalt dominerade matchen, samtidigt som Åmåls spelare tycktes förlora alla förhoppningar om poäng, så därför var det inte överraskande att vägen mot full tid utökades med ytterligare två mål.

1-3 (76)
En boll på djupet stöttes bort av den utrusande Albin Handel, men gick till Emil Niklasson, som tog sig ned till kortlinjen till vänster om motståndarmålet. Hans inspel nådde Mido, som fick den enkla uppgiften att från fem meters håll slå in bollen i det öppna målet.

1-4 (86)
Efter snyggt väggspel på högerkanten med Mido stormade Armend Shillova fri mot målet i en lite dålig vinkel. Han valde då metoden han så framgångsrikt använde senast mot Qviding, att slå bollen mellan benen på målvakten, och det fick samma lyckliga utgång som då.

Plus och minus.
* Vi malde ned Åmål med tyngd och beslutsamhet i vårt spel. Detta har vi med framgång använt tidigare i år.
* Fina insatser av ersättarna. Dessa har vi med framgång använt tidigare i år.
* Våra andra halvlekar. Dessa har vi med framgång utnyttjat tidigare i år.
* Så enkelt det svåra han gjorde såg ut. Han älskar verkligen att göra mål. Irnnes, alltså.
* Vi var oroväckande sårbara i försvarsspelet under första halvlek
* Svårspelad plan ursäktar inte insatsen i den första halvleken.


Målen
1-0 (15) Saban Ertürk (straff)
1-1 (17) Albrim Demalijaj
1-2 (69) Irnnes Omicevic
1-3 (76) Mido
1-4 (86) Armend Shillova

Laget
Armin Ibrahimovic
Alexander Almqvist-Jonathan Gustafsson-Filip Schöön
Emil Niklasson-Mido-Kenan Mehovic-Semir Aganspahic (52)-Oscar Iglicar (52)
Jakob Berg (62)-Albrim Demalijaj (76)

Ersättare
Ali Hasan, MV (-)
Armend Shillova (52)
Niclas Holgersson (52)
Irnnes Omicevic (62)
Elliot Stroud (76)
Philip Engelbrektsson (-)
Bilal Moussa (-)

Utvisning
Åmål: Cyrille Bably, lindrig (60, 63).
Oddevold: -

Varningar
Åmål: Rayif Mahrat (56).
Oddevold: Jonathan Gustafsson (56).

Domare
HD: Honraw Ghassali, Kil
AD 1: Christer Antonsson, Uddevalla
AD 2: Alexander Bakken Andersson, Uddevalla

Publik
ca 40


08 Aug 2020 | Nyhetskälla
Bild | 08 Aug 2020 - 07:04 Video: Intervju inför omstarten efter uppehållet
Video: Intervju inför omstarten efter uppehållet

Innan träningen igår 7 augusti intervjuade vi tränare Nilsson. Rikard pratar bl a om läget i truppen och deras uppladdning som kockar inför matchen samt lite reflektioner från första matcherna. Se intervjun på vår YouTube-kanal via oddevold.se/tv.

08 Aug 2020 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 08 Aug 2020 - 01:00 Truppen mot Åmål
Truppen mot Åmål

I dag går färden upp till Åmål för match mot därvarande IFK på Örnäsvallen när höstomgången drar igång i Div 2 Norra Götaland.

Hela truppen samlas på Thordéngården kl 12 för att stärka sig inför matchen med att äta spaghetti tillagad av styrelseledamoten Mats Johansson och tränarna Rikard Nilsson och Robin Rundström.

- Vi är bra kockar, så det kommer att bli en perfekt måltid för truppen, lovar Rikard och ser så allvarlig ut, att jag förstår han menar allvar när jag försiktigt ifrågasätter kvalitén på kockarna.

Avresan till norra Dalsland sker vid ett-tiden med beräknad ankomst till matcharenan ca 90 minuter innan matchstart.

IFK Åmål och Oddevold har mötts tolv gånger i seriesammanhang under åren 1955-79 i gamla Div 3 och Div 4. Oddevold har ett litet övertag via fem segrar mot tre. Senaste gången lagen möttes var på Örnäsvallen i en match som slutade 1-1.

Till dagens match kommer Oddevold som serieledare efter två spelade omgångar (Grebbestad är i ledning med tre spelade matcher) efter seger i de båda inledande matcherna, medan Åmål ligger mitt i tabellen efter en förlust och en seger.

- Jag är nöjd med våra fyra matcher vi spelat sedan serien startade. De två seriematcherna gav sex poäng mot Lidköping, där vi vände matchen i andra halvlek efter en svag första, och Nordvärmland, som alltid är svåra att tas med på sin hemmaplan. De två 2-0-segrarna i träningsmatcherna mot Älmeboda/Linneryd, där vi var klart bättre och lät hela den tillgängliga truppen spela minst en halvlek, och Qviding, bra och stabil insats mot ett Div 1-lag, var nyttiga och bra för självförtroendet. Träningarna har också sett bra ut, så det känns som vi höjt oss sedan serien startade, säger Rikard.

Vi kommer, att direktrapportera målen och andra viktiga händelser här på vår hemsida.


Truppen
Ali Hasan
Alexander Almqvist
Philip Engelbrektsson
Oscar Iglicar
Armend Shillova
Jonathan Gustafsson
Mido
Irnnes Omicevic
Semir Aganspahic
Bilal Moussa
Elliot Stroud
Filip Schöön
Emil Niklasson
Niclas Holgersson
Jacob Berg
Albrim Demalijaj
Armin Ibrahimovic
Kenan Mehovic


08 Aug 2020 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Bild: HeaderCorner
Kolla här!
Bild - Bli medlem ...
Bild: Koppla ditt spelkort hos Svenska Spel till vår förening och stöd våra ungdomslag ...Koppla spelkortet hos
Svenska Spel till oss.
Bild - Oddebollen ...
Bild: Ideellt engagerade ungdomar ...
Din hjälp behövs: stort som smått för barn/ungdomar, para, Oddebollen, matcharrangemang, skötsel av anläggningar.

Hör av dig!
info@oddevold.se
0522-64 56 50
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...