×
 
Bild: Klubbemblem - Oddevold.se
Bild: Header - Oddevold.se

Oddebollen 2020 ställs in

23 juni 2020 16:02 • Leif LindvärnSommarens upplaga av Oddebollen, 31/7 – 2/8, ställs in med anledning av de restriktioner som gäller på grund av den rådande coronapandemin. Detta beslutade arrangerande IK Oddevolds styrelse på ett extrainsatt styrelsemöte måndagen den 22 juni. Efter att ha genomfört turneringen 34 år i rad sedan starten 1986, har vi i år varit tvungna att fatta detta tråkiga men nödvändiga beslut.

Inför årets turnering har vi arbetat efter det schema vi följt i alla år gällande de omfattande förberedelser som behöver göras inför varje turnering. Vi har också, glädjande nog, kunnat konstatera, att antalet anmälda lag hela tiden överstigit de senaste årens tal, varvid vi räknade med nya spännande fotbollsdagar för alla våra flickor och pojkar.

Vi har avvaktat vårt beslut så läng som möjligt, men har till sist kommit fram till, att vi trots planerade speciella anpassningar inte kan nå upp till de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ställer. Det är tråkigt, att vi inte får välkomna alla spelare, ledare, funktionärer, domare, anhöriga och övrig publik, men det viktigaste för oss är säkerheten och att vi inte bidrar till ökad smittspridning.

Vi har redan påbörjat planeringen inför nästa års turnering och hoppas, att vi ses då i stället. Den kommer att genomföras fredag-söndag 6-8 augusti.

För er som redan betalt in avgifter finns två alternativ:
1) Ni låter avgifterna vara kvar hos oss eftersom ni vill delta i nästa års Oddebollen. Ni är då garanterade en plats i turneringen och slipper ev prishöjningar.
2) Vill ni ha tillbaka pengarna, betalar vi naturligtvis tillbaka alla inbetalda avgifter. Förutom mottagarnamn anger ni också clearingnr och kontonr alt bankgiro/postgiro.
Senast den 15 augusti 2020 vill vi ha svar från er hur ni vill göra.

Välkomna till Oddebollen den 6-8 augusti 2021.

Bild: HeaderCorner
Mer Nytt
Bild | 08 Jul 2020 - 08:02 Uddevalla Energi, en kontakt för framtiden
Uddevalla Energi, en kontakt för framtiden

Som nybliven ungdomspartner har Uddevalla Energi AB givit oss en kontakt för framtiden. Under vår ...

08 Jul 2020 | Läs mer

Som nybliven ungdomspartner har Uddevalla Energi AB givit oss en kontakt för framtiden. Under vårt lilla samtal med dem kommer vi in på deras roll som Uddevallabornas egna energibolag:

- Våra tjänster är en naturlig del av din vardag. Vi gör allt vi kan för att det ska fungera så smidigt som möjligt, så att du kan ägna dig åt annat. Det ska vara enkelt att vara kund hos oss vare sig det handlar om el, fiber eller solenergi.

Inga konstigheter med andra ord. Besök uddevallaenergi.se för mer info.

08 Jul 2020 | Nyhetskälla
Bild | 03 Jul 2020 - 14:26 Oddevold fyller 88 år i dag
Oddevold fyller 88 år i dag

Den 3 juli 1932 bildades på en träningskväll på Samnerödsfältet IK Brage av några yngre grabbar, som inte fick vara med i Karlsbergs IF. En av dessa, Manne Berndtsson, blev kassör och utgjorde ensam styrelsen. Fotboll och bandy var de idrotter som utövades.

Första matchen spelades mot Färgelanda IF och vanns med 6-4.

Den 19 september 1933 utökades styrelsen till fem man och klubbens första ordförande hette Arnold Johansson.

Ekonomin klarades nödtorftigt genom att A-lagsspelarna betalade 25 öre i veckan och B-lagsspelarna 50 öre i månaden. De flesta hade egna kängor och benskydd och resorna betalade spelarna själva. År 1933 hade klubben 44 medlemmar.

När klubben i detta skede vuxit sig stark, ansågs tiden mogen att gå med i de olika förbunden. För att detta skulle kunna ske måste namnet ändras, då det redan fanns en klubb i Borlänge med samma namn. På ett möte den 6 januari 1934 beslöt medlemmarna med stor majoritet att antaga namnet Blixtens IK.

Det uppstod dock snart missnöje med det namnet, så på årsmötet den 5 februari 1934 antogs enhälligt namnet IK Oddevold. Tredje gången gillt, alltså.

I avsaknad av verkligt bra ledare gick de bästa spelarna ett par år senare till andra klubbar och på hösten 1937 tvingades man lägga ned fotbollen och nu fanns det bara bandy på programmet. Men även bandyn fick läggas ned 1943, så vid denna tidpunkt låg hela klubbens verksamhet nere.

Den 3 februari 1946 startades verksamheten upp på nytt av ett 10-tal entusiastiska medlemmar. En annan liten kvartersklubb, Rane IK, var vid den här tidpunkten på fallrepet, varför deras spelare sökte sig till Oddevold. Detta blev en fin förstärkning.

Oddevold var tidigt ute när man bildade en ungdomsavdelning 1947, vilket gjorde att verksamheten blev allt mer livlig.

När Uddevallavarvets IF den 3 juli 1951, alltså exakt på dagen 19 år efter att Oddevold bildades, begärde att få bli inlemmade i klubben innebar detta, att Gustaf B Thordén började engagera sig i klubben. Det ledde sedan till att ett flertal spektakulära fotbollsvärvningar gjordes, som berörde alla fotbollsintresserade i hela Sverige. Det var också början till storhetstiden under 1950-talet och början av 1960-talet, som till slut ledde fram till en andraplacering i Div II (landets näst högsta serie) 1960.

År 1951 var också året då Oddevold invigde den egna idrottsplatsen Oddevallen. Värdet av denna beskrivs på ett målande sätt av Sixten Hansson på det här viset:
”Värdet av en egen idrottsplats kan endast den förening tillfullo uppskatta, som ständigt varit satt på undantag. Och att den uppskattas, kan man övertyga sig om, genom att göra ett besök på våra träningskvällar, där seniorer, juniorer och pojklagsspelare trängs om utrymmet.
Det är också vår förhoppning, att publiken, som hitintills, skall söka sig till Oddevallen och trivas där. Vi skall göra allt för att den ärade publiken skall få se god idrott efter måttet av förmåga”.

Ända fram till 1995 höll Oddevold till i Divisionerna II till IV, när man så tog det historiska steget upp i Allsvenskan 1996. Sejouren blev bara ettårig och de senaste åren till och med 2019 har vi spelat i den tredje högsta divisionen (Div 1) för att i år spela i Div 2.

I dag är det alltså på dagen 88 år sedan några tonåriga pojkar bara några hundratal meter från Rimnersvallen bestämde sig för att starta vår kära och framgångsrika klubb, som numera bedriver verksamhet i fotboll och parafotboll.


03 Jul 2020 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 25 Jun 2020 - 07:47 Vår partner AutoExperten hjälper din bil
Vår partner AutoExperten hjälper din bil

Kolla gärna in vår partner AutoExperten om Ni behöver hjälp att hitta såväl rätt verkstad som rätt tillbehör och delar till just din bil. De beskriver sig själva som riktiga bilentusiaster med mångårig kunskap kring bilar och annat motordrivet.

Besök autoexperten.se för att få en kostnadsfri offert för din bil.

25 Jun 2020 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Bild: HeaderCorner
Kolla här!
Bild - Bli medlem ...
Bild: Koppla ditt spelkort hos Svenska Spel till vår förening och stöd våra ungdomslag ...Koppla spelkortet hos
Svenska Spel till oss.
Bild - Oddebollen ...
Bild: Ideellt engagerade ungdomar ...
Din hjälp behövs: stort som smått för barn/ungdomar, para, Oddebollen, matcharrangemang, skötsel av anläggningar.

Hör av dig!
info@oddevold.se
0522-64 56 50
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...