×
 
Bild: Klubbemblem - Oddevold.se
Bild: Header - Oddevold.se

Nyårsbrev från ordföranden

31 december 2020 12:00 • Leif LindvärnHej fotbollsvänner!

Jag tänkte passa på, att skriva några rader om året som gått och lite om hur jag ser på året som kommer. Först en liten tillbakablick på året som gått.

År 2020 kom att bli ett mycket speciellt år, då Coronaviruset drabbade en hel värld. Vi har alla påverkats på ett eller annat sätt under detta väldigt speciella år. Ledningen för Oddevold valde att mycket tidigt, redan under april månad, stänga ner i stort sett hela verksamheten på Thordéngården. Stängda omklädningsrum för våra lag infördes för att undvika smittspridning. Väldigt tråkiga men naturligtvis nödvändiga beslut. Jag är glad över att vi agerade tidigt, för vi har lyckats väl med att undvika smittspridning i och kring vår anläggning.

Jag kan konstatera, att Oddevold är en förening som har en stabil tillväxt i antalet medlemmar. Vi har under det senaste året blivit ca 100 fler ungdomar, en fantastisk utveckling under denna så speciella och utmanande tid. Ett tydligt kvitto på att vi gör saker som är bra inom vår förening.

Serien för vårt representationslag blev en enkelserie, vilket jag inte tror gynnade oss, då vi hade planerat och etablerat en riktigt bred och stark trupp och för en hel serie. Utgången av serien blev tyvärr, att vi åkte ut i kvalet upp till div 1, vilket naturligtvis var en stor besvikelse. Om det hade blivit en hel serie är jag övertygad om, att vi hade spelat i div 1 nästa år. Hur som helst, vi ger inte upp vår satsning utan ”återtåget” fortsätter med full kraft inför nästa år.

Föreningens fotbollsutskott, FU, håller nu på och formar en mycket spännande och som jag ser det ännu starkare trupp inför nästa år. Det är en trupp som är lokalt anpassad, precis enligt vår strategi, med många unga, utvecklingsbara och välskolade spelare från vår akademi, samt flera av dom absolut bästa spelarna från Uddevalla och vårt närområde. Jag är imponerad över hur vårt kompetenta FU har lyckats med att få ihop en så stark och spännande lokal trupp så här tidigt. Nu har vi äntligen etablerat en stabil lokal grund som vi kan bygga vidare på.

Vår ungdomsakademi fortsätter, att hålla en hög nivå och som exempel på detta vill jag nämna, att våra framgångsrika U 19- och U 17-lag nästa år kommer att spela i div 1, vilket är nivån direkt under pojkallsvenskan. Vi har en fin utveckling inom alla våra lag, vilket är mycket glädjande.

Vår årliga ungdomsturnering Oddebollen fick tyvärr ställas in under året, men vi tar sikte på en ny turnering nästa sommar. Anmälningarna till turneringen börjar att komma in och det är så många lag som redan har anmält sig, att vi har betydligt fler anmälningar till dags dato om vi jämför med samma tidpunkt förra året, detta trots pandemin.

Oddevold Grunden har varit igång under året men inte i samma omfattning som vanligt naturligtvis. Tyvärr så kunde vi inte genomföra Oddevold Grunden Open Cup, som skulle spelats i början av oktober, men vi tar sikte på att genomföra den nästa år. Det är en fantastisk cup med massor av ungdomar från stora delar av vårt land, som kommer till Uddevalla och Thordéngården för att tillsammans spela fotboll, lära känna nya vänner och allt annat viktigt som uppnås i mötet under en fotbollscup. Oddevold Grunden Open Cup är en av Sveriges största cuper för parafotboll.

Oddevold Futsal har i år haft det svårt med tanke på omständigheterna och då man ju bara håller till inomhus, har det varit omöjligt att få till någon bra kontinuitet, men vi får se fram emot seriespelet hösten 2021.

Vårt marknadsutskott, MU, planerar att så fort som möjligt starta igång vårt partnernätverk igen med olika aktiviteter. Det kommer att bli frukostträffar, Oddevoldgolfen, tröjlansering med mera. MU har under året jobbat mycket aktivt på våra sociala kanaler och vi har lagt ner stora resurser på ett sätt som vi aldrig tidigare har gjort. Marknadsföringen av sponsorer med mera har varit stor och framgångsrik via dessa kanaler. Jag vill passa på och tacka alla våra sponsorer för att ni har varit med oss under detta svåra år och jag/vi är otroligt tacksamma för detta och hoppas och tror, att ni vill vara med och stödja vår viktiga verksamhet även framöver.

Vi kommer under våren att äntligen byta ut vårt slitna konstgräs vid vår anläggning Thordéngården. Detta kommer att bli ett rejält lyft för hela vår verksamhet. Jag vill passa på, att tacka Uddevalla kommun för avgörande bidrag till att göra detta möjligt och för ett mycket konstruktivt och bra samarbete i frågan. Nu kommer runt 500 ungdomar i Uddevalla kommun att få tillgång till ett toppmodernt konstgräs.

Loppisladan har, trots pandemin, utvecklats på ett fantastiskt bra sätt under 2020 och gänget i ladan har varit mycket innovativa och kreativa i sitt arbete och det är imponerande, att de har lyckats med att hålla igång verksamheten på en sådan hög nivå i en tid som denna.

Vi planerar att ha en Oddevolddag nästa år och om möjligt med hela föreningen samlad. Det vore fantastiskt om det gick att genomföra en sådan kring midsommar under året som kommer.

Jag vill avslutningsvis passa på att tacka alla våra fantastiska ledare i våra lag och våra fina ungdomar, som tillsammans utvecklar sina fotbollskunskaper. Våra ungdomar får också en fin skolning i att bli bra och respektfulla individer.

Jag vill dessutom skicka ett tack till vår fantastiska Bohus Bataljon, Sveriges bästa supporterklubb, för stöd i med och motgång.

Ett stort tack även till alla inom våra verksamhetsutskott samt vår huvudstyrelse. Vi har en stor ansamlad kompentens inom vår fina förening och vi har mycket att vara stolta över.

Jag ser verkligen fram emot 2021 och att allt snarast möjligt återgår till det normala och jag tror och hoppas på ett mycket framgångsrikt år för IK Oddevold.

Nu fortsätter vi resan och återtåget tillsammans och det finns bara en väg för Oddevold och det är framåt och uppåt!

Gott Nytt År vänner!

Bästa hälsningar Peter Bjurström,
Ordförande IK Oddevold
Bild: HeaderCorner
Mer Nytt
Bild | 17 Sep 2021 - 08:21 Kolla Färg & Kakelhusets kundklubb
Kolla Färg & Kakelhusets kundklubb

Vår huvudpartner Happy Homes Färg & Kakelhuset jobbar mycket med deras kundklubb. Kika gärna på f ...

17 Sep 2021 | Läs mer

Vår huvudpartner Happy Homes Färg & Kakelhuset jobbar mycket med deras kundklubb. Kika gärna på fördelarna med att gå med i denna (egentligen samma sak som att ”bli kund hos oss”). Besök gärna butiken för att bli medlemskund. Är du dessutom medlem i Oddevold ger det en fördel att visa upp medlemsbevis vid besöket.

Läs mer: fargokakelhuset.se

Färg & Kakelhusets ambition är att inspirera kunderna till ett gemytligare hem. Med god service och ett personligt bemötande erbjuder de ett brett, fulladdat sortiment till plattsättare, målare, konsumenter, arkitekter och byggföretag. De arbetar med ett fåtal tillverkare som producerar högkvalitativa produkter. Färg levereras av Jotun och Beckers, kakel/klinker levereras av ett flertal olika leverantörer från ex Italien och Spanien, men samarbetar även med svenska leverantörer som Konradssons kakel, Dekora, Golvabia och Höganäs.

17 Sep 2021 | Nyhetskälla
Bild | 08 Sep 2021 - 01:09 Poängligan!
Poängligan!

Efter halva säsongen kommer nu Bohus Bataljons första poängliga för säsongen. Poängligan är en tävling där man betalar 10 kronor/poäng som Oddevold tagit under aktuell period. På de första 14 matcherna i år tog Oddevold 31 poäng vilket betyder att en andel kostar 310 kronor, 2 st 620 kronor o s v. Sedan lottar vi ut halva summan till flera olika vinnare.

Vill du vara med så kan du swisha beloppet till 123 602 5118, eller bankgiro 336-3017 eller kontant till någon i Bohus Bataljons styrelse alternativt till Thordéngården.

Sista dagen är söndag den 12 september och vinnarna presenteras på hemmamatchen den 25 september.

Vid frågor maila gärna kontakt@ikosupport.se

Hälsningar
Bohus Bataljon


08 Sep 2021 | Nyhetskälla
Bild: Videonyheter ...
Bild | 07 Sep 2021 - 08:55 Alla till vallen och utförsäljning av T-shirts
Alla till vallen och utförsäljning av T-shirts

På onsdag spelar A-laget hemma kl 19.00 mot IK Gauthiod i jakten på serieseger i Div 2. Spelarna bjuder på underbar fotboll och de uppskattar verkligen stödet de får från läktaren men det kan bli bättre!

Bjud med era vänner eller hela ert lag till onsdagens match så höjer vi stämning och fixar tre poäng!

REA PÅ T-SHIRTS
Mellan kl 18-19 säljer Bohus Bataljon ut sitt lager med T-shirts för otroliga 20kr/st!
Många olika motiv, någon i storlek 120, några i storlek 160 och många i storlekarna S M L och XL. Sammanlagt är det ca 80 T-shirts. Först till kvarn och tröjorna säljs i Bohus Bataljons bod utanför entrén innan match.

Välkomna!


07 Sep 2021 | Nyhetskälla
Bild: Fler nyheter ...
Bild: HeaderCorner
Kolla här!
Bild - Bli medlem ...
Bild: Koppla ditt spelkort hos Svenska Spel till vår förening och stöd våra ungdomslag ...Koppla spelkortet hos
Svenska Spel till oss.
Bild - Oddebollen ...
Bild: Ideellt engagerade ungdomar ...
Din hjälp behövs: stort som smått för barn/ungdomar, para, Oddebollen, matcharrangemang, skötsel av anläggningar.

Hör av dig!
info@oddevold.se
0522-64 56 50
Bild - YouTube-video: Vi är Oddevold ...
Stolthet & Tradition av Rang,
från Hjärtat i Bohuslän ...